Boekstart

Laat kleine kinderen zo vroeg mogelijk genieten van boeken.

Boekstart taferelen

 

 

Wat is Boekstart?

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. In samenwerking met consultatiebureaus, bibliotheken en lokale partners worden boekenpakketten binnengebracht in alle gezinnen.

Concreet

  • Wanneer ouders met hun baby van zes maanden naar het consultatiebureau van Kind en Gezin gaan, ontvangen ze een eerste Boekstart-pakket met een boekje en info over voorlezen en de bibliotheek. De vrijwilligers van Kind & Gezin delen dat pakket uit.
     
  • Op vijftien maanden krijgen ze een uitnodiging om een tweede Boekstart-pakket af te halen in Bib Kalmthout.

Waarom?

  • Boekstart zet in op leesplezier. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met boekjes ontdekken en kinderen in aanraking laten komen met taal.
  • Boekstart versterkt de culturele  en maatschappelijke waarde van de bib.
  • Boekstart wil alle kinderen gelijke kansen geven door de Boekstart-boodschap zo breed mogelijk te verspreiden samen met Kind en Gezin en de bibliotheek.

Boekentips voor baby's en peuters

Inge Umans schrijft iedere twee maanden vier boekentips voor de Boekstart-nieuwsbrief. Bij deze recente boekentips krijg je meteen ook speel- en voorleestips om met de boeken aan de slag te gaan. 

Lees meer

Boekstart is een initiatief van Iedereen Leest, in samenwerking met Kind & Gezin en de bibliotheken. In Kalmthout werd Boekstart gelanceerd in mei 2018.