Boek
Nederlands

De Cock en de dood van een engel

A.C. Baantjer (auteur)
+1
De Cock en de dood van een engel
×
De Cock en de dood van een engel De Cock en de dood van een engel

De Cock en de dood van een engel

In de reeks:
Baantjer; 73
Genre:
In het door sneeuw en gladheid geteisterde Amsterdam wordt het levenloze lichaam van een heilsoldate met de bijnaam 'De engel van Amsterdam' gevonden.
Titel
De Cock en de dood van een engel
Auteur
A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2013
142 p.
ISBN
9789026134579 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Kerstmis komt stilaan dichterbij en iedereen in Amsterdam droomt van een witte kerst. Iedereen behalve rechercheur De Cock. Hij is namelijk niet zo’n liefhebber van de feestdagen en de ietwat gedwongen feestvreugde. Wanneer hij samen met Vledder dan nog wordt opgeroepen om een moord te onderzoeken, wordt zijn humeur er niet beter op. Het slachtoffer is namelijk Betty Wijn, een goede bekende van De Cock. Ze is een soldaat van het Leger des Heils en werd door iedereen ‘De engel van Amsterdam’ genoemd. Ze was zeer geliefd en gaf steun en opvang aan junks en daklozen die nergens anders meer terechtkonden. Ze kon zich goed in hun situatie inleven omdat ze zelf de dochter was van een prostituee en een zeeman. Betty werd in haar kantoor gevonden door een junkie, Hans Offrijn. Volgens zijn relaas konden junkies bij Betty terecht voor wat drugs wanneer ze het moeilijk hadden en ziek waren. Dit nieuws wordt natuurlijk door iedereen afgedaan als verzinsels. Kan hij de dader zijn en probeert hij …Lees verder
In het door sneeuw en gladheid geteisterde Amsterdam wordt het levenloze lichaam van een heilsoldate met de bijnaam 'De engel van Amsterdam' gevonden. Zij zette zich volop in voor verslaafden en daklozen ondanks waarschuwingen van haar collega's. De Cock die haar persoonlijk kende, gaat zich met de zaak bezighouden. Het inmiddels 73ste deel van de 'Baantjer-serie', nu gebaseerd op een scenario van de gelijknamige televisieserie. Het bevat de bekende ingrediënten van de boeken die door Baantjer zelf zijn geschreven: slim speurwerk en vasthoudendheid tot het eind. Vlot geschreven, helemaal in stijl van de andere boeken over de Amsterdamse politieman. Normale druk.

Over A.C. Baantjer

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Dijk, Hans van / Anefo

Albert Cornelis (Appie) Baantjer (Urk, 16 september 1923 – Alkmaar, 29 augustus 2010) was een Nederlandse schrijver van detectiveromans tijdens en na een loopbaan als politieman.

Biografie

Baantjer kwam uit een gezin van drie kinderen. Op zijn zestiende ging hij werken in een handel in vetten en spijsoliën. In 1945 ging hij werken bij de Amsterdamse politie, nadat zijn vader daar voor hem had gesolliciteerd. Over die politieafdeling schreef hij later zijn eerste boek. In 1952 trouwde hij met Marretje van der Vaart. Een jaar later begon Baantjer met zijn opleiding als rechercheur, waarna hij in 1955 terechtkwam op bureau Warmoesstraat in Amsterdam. Hij werkte daar 28 jaar, tot zijn pensionering in 1983. In 1959 schreef hij samen met collega Maurice van Dijk onder pseudoniem A.C.M. Baandijk zijn eerste boek 5×8 grijpt in dat een flop werd. Toen Baantjer in 1961 meedeed aan een verhalenwedstrijd van Het Parool won hij een pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties