Boek
Nederlands

De Cock en de onzichtbare moordenaar

A.C. Baantjer (auteur)
+1
De Cock en de onzichtbare moordenaar
×
De Cock en de onzichtbare moordenaar De Cock en de onzichtbare moordenaar

De Cock en de onzichtbare moordenaar

In de reeks:
Baantjer; 71
Genre:
Twee zelfmoorden en een ongeluk wekken bij De Cock het vermoeden dat er sprake is van een misdaad.
Titel
De Cock en de onzichtbare moordenaar
Auteur
A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2012
142 p.
ISBN
9789026133046 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Twee zelfmoorden en een ongeluk wekken bij De Cock het vermoeden dat er sprake is van een misdaad. Kort nadat een oude bekende van De Cock heeft verteld over een grote financiële meevaller, pleegt hij zelfmoord. De Cock is ervan overtuigd dat het zaakje stinkt. Een dodelijk ongeval waarbij een kunstkenner overlijdt en de zelfmoord van een drugsverslaafde leiden De Cock naar de mogelijke vervalsing van een duur kunstwerk. Helemaal wantrouwend is hij, als de zaak wordt overgenomen door de Nationale Recherche. Dit inmiddels 71ste deel van de 'Baantjer-serie' is gebaseerd op een scenario van de gelijknamige televisieserie. Het bevat de bekende ingrediënten van de boeken die door Baantjer zelf zijn geschreven: slim speurwerk en vasthoudendheid tot het eind. Vlot geschreven, helemaal in stijl van de andere boeken over de Amsterdamse politieman. Normale druk.

Over A.C. Baantjer

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Dijk, Hans van / Anefo

Albert Cornelis (Appie) Baantjer (Urk, 16 september 1923 – Alkmaar, 29 augustus 2010) was een Nederlandse schrijver van detectiveromans tijdens en na een loopbaan als politieman.

Biografie

Baantjer kwam uit een gezin van drie kinderen. Op zijn zestiende ging hij werken in een handel in vetten en spijsoliën. In 1945 ging hij werken bij de Amsterdamse politie, nadat zijn vader daar voor hem had gesolliciteerd. Over die politieafdeling schreef hij later zijn eerste boek. In 1952 trouwde hij met Marretje van der Vaart. Een jaar later begon Baantjer met zijn opleiding als rechercheur, waarna hij in 1955 terechtkwam op bureau Warmoesstraat in Amsterdam. Hij werkte daar 28 jaar, tot zijn pensionering in 1983. In 1959 schreef hij samen met collega Maurice van Dijk onder pseudoniem A.C.M. Baandijk zijn eerste boek 5×8 grijpt in dat een flop werd. Toen Baantjer in 1961 meedeed aan een verhalenwedstrijd van Het Parool won hij een pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties