Boek
Nederlands

De Cock en de rituele moord

A.C. Baantjer (auteur)
+1
De Cock en de rituele moord
×
De Cock en de rituele moord De Cock en de rituele moord

De Cock en de rituele moord

In de reeks:
Baantjer; 74
Genre:
Als kort na elkaar twee prostituees worden vermoord en daarna verminkt, denkt de Amsterdamse politie in eerste instantie aan een seriemoordenaar.
Titel
De Cock en de rituele moord
Auteur
A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2014
141 p.
ISBN
9789026135835 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Als Jurrian De Cock (met ceeooceekaa) op een zonnige junidag het politiebureau aan de Warmoesstraat in Amsterdam wil verlaten, meldt de wachtcommandant dat er een lijk is gevonden in het Westerpark, meer bepaald in het meditatiegebied. Als De Cock en zijn jongere collega Dick Vledder na het afstappen ter plaatse besluiten iets te gaan drinken, komt de melding dat er in de kofferbak van een auto nog een lijk gevonden werd. In beide gevallen gaat het om jonge vrouwen die zeer waarschijnlijk in het prostitutiemilieu werken. Bovendien zijn ze op dezelfde wijze vermoord. Beide lijken vertonen een rond kogelgaatje in het voorhoofd en een steekwonde in de buik met twee ovalen naast elkaar, een boeddhistisch symbool voor het huwelijk. Het doet vermoeden dat het om rituele moorden gaat. Worden er nog vrouwen vermoord en is er een seriemoordenaar aan het werk? Is het wel een rituele moord of gaat het om een afrekening onder pooiers? Verschillende verdachten komen in beeld. Het is ten slotte De …Lees verder
Als kort na elkaar twee prostituees worden vermoord en daarna verminkt, denkt de politie in eerste instantie aan een seriemoordenaar. Rechercheur De Cock ontmoet in dit deel zijn jeugdliefde en denkt erover om met pensioen te gaan. Intussen probeert hij samen met zijn collega’s de moorden op te lossen. Zowel de ontmoeting als het naderende pensioen hebben invloed op zijn humeur en zelfvertrouwen. Toch slaagt De Cock erin om zijn intuïtie te volgen en de zaak op te lossen. Dit boek is gebaseerd op een scenario van de bekende tv-serie Baantjer en staat helemaal in de traditie van goed speurwerk en vasthoudendheid. Het leest plezierig en vlot en is helemaal in de stijl van de andere verhalen over de bekende Amsterdamse politieman. Vrij kleine druk.

Over A.C. Baantjer

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Dijk, Hans van / Anefo

Albert Cornelis (Appie) Baantjer (Urk, 16 september 1923 – Alkmaar, 29 augustus 2010) was een Nederlandse schrijver van detectiveromans tijdens en na een loopbaan als politieman.

Biografie

Baantjer kwam uit een gezin van drie kinderen. Op zijn zestiende ging hij werken in een handel in vetten en spijsoliën. In 1945 ging hij werken bij de Amsterdamse politie, nadat zijn vader daar voor hem had gesolliciteerd. Over die politieafdeling schreef hij later zijn eerste boek. In 1952 trouwde hij met Marretje van der Vaart. Een jaar later begon Baantjer met zijn opleiding als rechercheur, waarna hij in 1955 terechtkwam op bureau Warmoesstraat in Amsterdam. Hij werkte daar 28 jaar, tot zijn pensionering in 1983. In 1959 schreef hij samen met collega Maurice van Dijk onder pseudoniem A.C.M. Baandijk zijn eerste boek 5×8 grijpt in dat een flop werd. Toen Baantjer in 1961 meedeed aan een verhalenwedstrijd van Het Parool won hij een pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties