Boek
Nederlands

De Cock en het lijk aan de Amstel

A.C. Baantjer (auteur)
+1
De Cock en het lijk aan de Amstel
×
De Cock en het lijk aan de Amstel De Cock en het lijk aan de Amstel

De Cock en het lijk aan de Amstel

In de reeks:
Baantjer; 75
Genre:
Als aan de Amstel een dode man wordt gevonden, lijkt het op het eerste gezicht om een roofmoord te gaan, maar als de leider van een lokale politieke partij ook wordt vermoord, legt rechercheur De Cock verband tussen de twee zaken.
Titel
De Cock en het lijk aan de Amstel
Auteur
A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2014
157 p.
ISBN
9789026135859 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Als aan de Amstel een dode man wordt gevonden, lijkt het op het eerste gezicht om een roofmoord te gaan. Zaak voor rechercheur De Cock (met ceeooceekaa) en zijn collega Vledder om de dader te vinden. Dan wordt ook de leider van een lokale politieke partij vermoord en De Cock ontdekt een verband tussen de twee zaken. Het inmiddels 75ste deel van de ‘Baantjer-serie’, nu gebaseerd op twee scenario’s van de gelijknamige televisieserie, is hier bewerkt door Peter Römer. Vlot geschreven politieverhaal met de bekende personages uit de eerdere delen zoals schouwarts Den Koninghe, patholoog-anatoom Rusteloos, commissaris Buitendam en kroegbaas Smalle Lowietje en de bekende ingrediënten van de boeken die door A.C. Baantjer (1923-2010) zelf zijn geschreven: slim speurwerk en vasthoudendheid tot het eind. Helemaal in de stijl van de oorspronkelijke boeken over de Amsterdamse politieman. Normale druk.

Over A.C. Baantjer

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Dijk, Hans van / Anefo

Albert Cornelis (Appie) Baantjer (Urk, 16 september 1923 – Alkmaar, 29 augustus 2010) was een Nederlandse schrijver van detectiveromans tijdens en na een loopbaan als politieman.

Biografie

Baantjer kwam uit een gezin van drie kinderen. Op zijn zestiende ging hij werken in een handel in vetten en spijsoliën. In 1945 ging hij werken bij de Amsterdamse politie, nadat zijn vader daar voor hem had gesolliciteerd. Over die politieafdeling schreef hij later zijn eerste boek. In 1952 trouwde hij met Marretje van der Vaart. Een jaar later begon Baantjer met zijn opleiding als rechercheur, waarna hij in 1955 terechtkwam op bureau Warmoesstraat in Amsterdam. Hij werkte daar 28 jaar, tot zijn pensionering in 1983. In 1959 schreef hij samen met collega Maurice van Dijk onder pseudoniem A.C.M. Baandijk zijn eerste boek 5×8 grijpt in dat een flop werd. Toen Baantjer in 1961 meedeed aan een verhalenwedstrijd van Het Parool won hij een pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties