Boek
Nederlands

De Cock en het lijk op retour

A.C. Baantjer (auteur)
+1
De Cock en het lijk op retour
×
De Cock en het lijk op retour De Cock en het lijk op retour

De Cock en het lijk op retour

In de reeks:
Baantjer; 28
Genre:
Net op de dag dat zij een achttienjarig meisje op bezoek hebben, moeten rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder op zoek naar een verdwenen lijk.
Titel
De Cock en het lijk op retour
Auteur
A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2003
137 p.
ISBN
90-261-0274-7

Besprekingen

Een oudere Amsterdamse rechercheur onderzoekt de moord op een jonge vrouw. De verhalen uit de lange lijst van titels van deze auteur volgen hetzelfde, traditionele stramien; ook dit Amsterdamse speurdersverhaal. Gedegen opgebouwd, zorgvuldig uitgewerkt verhaalverloop met een afsluitende 'huiskamer-nazit'. Vlotte verteltrant, met modieuze verwijzingen naar de Hilversumse omroepwereld. Soms wat stijve dialogen in schrijftaal, maar over het algemeen vlot taalgebruik met eenvoudige woordkeus; korte zinnen. Karakters blijven wat oppervlakkig maar het gaat ook om de - goed verdeelde - spanning en actie. De sfeer blijft vriendelijk. Duidelijk blijkt dat auteur zelf een Amsterdamse politieman was. Vrij kleine druk.

Over A.C. Baantjer

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Dijk, Hans van / Anefo

Albert Cornelis (Appie) Baantjer (Urk, 16 september 1923 – Alkmaar, 29 augustus 2010) was een Nederlandse schrijver van detectiveromans tijdens en na een loopbaan als politieman.

Biografie

Baantjer kwam uit een gezin van drie kinderen. Op zijn zestiende ging hij werken in een handel in vetten en spijsoliën. In 1945 ging hij werken bij de Amsterdamse politie, nadat zijn vader daar voor hem had gesolliciteerd. Over die politieafdeling schreef hij later zijn eerste boek. In 1952 trouwde hij met Marretje van der Vaart. Een jaar later begon Baantjer met zijn opleiding als rechercheur, waarna hij in 1955 terechtkwam op bureau Warmoesstraat in Amsterdam. Hij werkte daar 28 jaar, tot zijn pensionering in 1983. In 1959 schreef hij samen met collega Maurice van Dijk onder pseudoniem A.C.M. Baandijk zijn eerste boek 5×8 grijpt in dat een flop werd. Toen Baantjer in 1961 meedeed aan een verhalenwedstrijd van Het Parool won hij een pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties