Boek
Nederlands

Als ik groot ben

+1
Als ik groot ben
×
Als ik groot ben Als ik groot ben
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Allerlei jonge wilde dieren zoals de leeuw en de krokodil dromen over later als ze groot zijn. Prentenboek met kleurrijke afbeeldingen van dieren in hun natuurlijke omgeving. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren, Opgroeien
Titel
Als ik groot ben
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[16] p. : ill.
ISBN
9789044828139 (hardback)

Besprekingen

Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken over groter worden, met natuurgetrouwe dierfiguren in de hoofdrol. Beurtelings worden de leeuw, de krokodil, toekan, giraf, slang en olifant geïntroduceerd: als jong dier en nadien als wensvervullend 'groot'. De overzichtelijke, geheel gekleurde prenten beslaan dubbele pagina's en tonen eenvoudige habitats in sfeervolle kleurstellingen waaraan details zijn toegevoegd zoals bladnerven, een rupsje of rimpelingen in water. Fraai lopen de illustraties op de smallere pagina's (zonder afgeronde hoeken) door op de aangrenzende, bredere prenten. De betrokkenheid van de kijkers/lezers wordt verhoogd door het lage perspectiefgebruik, de afsnijdingen en doordat er oogcontact is met de meeste dieren. De enkele tekstregels zijn geplaatst binnen de prenten en maken gebruik van herhaling ('Nu ben ik nog een... ', 'Maar later word ik een...'). Stevige, verzorgde uitgave met gelamineerde bladzijden. Prentenboek dat aansluit op de belevingswereld van kinde…Lees verder

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia