Boek
Nederlands

Bruiloften over de hele wereld

Anita Ganeri (auteur)
+1
Bruiloften over de hele wereld
×
Bruiloften over de hele wereld Bruiloften over de hele wereld

Bruiloften over de hele wereld

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een bruiloft vieren wordt over de wereld anders beleefd en gevierd. Lees hoe een shinto-bruid altijd een witte kimono draagt, hoe vrouwen van de Woodabestam een man kiezen, en nog veel meer. Met een knutselidee en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Onderwerp
Huwelijk, Rituelen
Titel
Bruiloften over de hele wereld
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Celebrating weddings around the world
Uitgever
Etten-Leur: Corona Schoolsupport, © 2021
32 p. : ill.
ISBN
9789086647132 (hardback)

Besprekingen

Een partner vinden, kiezen voor een leven samen en een bruiloft vieren. Dat vindt plaats over de hele wereld – maar overal ánders! In sommige Afro-Amerikaanse families eindigt de huwelijksceremonie met een sprong over een bezem, jonge mannen van de Wodabe-stam dansen urenlang om indruk te maken op de vrouwen, een shinto-bruid draagt altijd een witte kimono en een grote witte kap en de Verenigingskerk in Zuid-Korea organiseert grootschalige trouwceremonies. Wat wel hetzelfde is, is dat ieder prachtige trouwkleding draagt, kiest voor het lekkerste bruiloftseten en oude rituelen volgt. Deel uit de vierdelige reeks ‘Vieringen en rituelen’* die belangrijke gebeurtenissen in het opgroeien belicht. Kleurrijk vormgegeven uitgave met afsluitende creatieve, ‘feestelijke’ opdracht, woordenlijst, verwijzingen en register. De informatie wordt in woord en beeld helder aangereikt – informatieve tekstblokken, realistische en kleurrijke foto’s zijn geordend rond een specifiek subthema. Om te lezen, te…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia