Boek
Nederlands

Cavia's

Anita Ganeri (auteur)
+1
Cavia's
×
Cavia's Cavia's
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Leer van alles over cavia's. Waar let je op bij het kiezen van een cavia? Wat geef je een cavia te eten? Met veel grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.
Onderwerp
Cavia's
Titel
Cavia's
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Guinea pigs
Editie
1
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2012
32 p. : ill.
ISBN
9789055666485 (hardback)

Besprekingen

Waar let je op bij het kiezen van een cavia? Wat geef je een cavia te eten? Wanneer mogen de jongen bij hun moeder weg? De antwoorden op deze en andere vragen over cavia's vind je in dit deel uit de reeks ‘Mijn eerste docu-boek: mijn huisdier’*. De korte hoofdstukjes bestaan uit vier tot zeven zinnen, in een groot lettertype, en beslaan steeds twee pagina’s; twee grote kleurenfoto’s met een tekstkadertje laten zien waarover het hoofdstuk gaat. De directe aanspreekvorm maakt de tekst toegankelijk. Moeilijke woorden staan vetgedrukt en worden in de woordenlijst achterin uitgelegd. Helaas worden daarbij soms moeilijkere woorden gebruikt dan de woorden die worden uitgelegd (gaas – een rasterwerk van metaaldraad). Achterin staan ook vijf nuttige tips (goed om te weten), vijf weetjes (handig), drie boekentips (waarvan twee niet over cavia's) en drie internettips (leuk). De beloofde kaart met informatie over de lichaamsbouw en de zintuigen is niet meer dan een foto. De caviahokken die worden…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia

Suggesties