Boek
Nederlands

Dit is Australië

Anita Ganeri (auteur)
+1
Dit is Australië
×
Dit is Australië Dit is Australië

Dit is Australië

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Maak kennis met het werelddeel Australië. Kom meer te weten over het klimaat, de natuur, sporten en de bevolking. Met kleurenfoto's en korte teksten. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Onderwerp
Australië
Titel
Dit is Australië
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Australia
Editie
1
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2014
32 p. : ill.
ISBN
9789461752482 (hardback)

Besprekingen

Australië staat centraal in dit deel uit de serie ‘De continenten’*. Volgens de achterflap zijn 'jonge kinderen' de doelgroep; de informatie is dan ook zeer beperkt. De tekst, gedrukt in een grote letter, geeft nooit meer dan een aantal feiten neer en bevat per onderwerp slechts een paar zinnen. Grote kleurenfoto’s ondersteunen de tekst. De onderwerpen die aangestipt worden, zijn heel divers: o.a. beroemde plekken, natuur, weer, dieren en planten. Over bijvoorbeeld planten wordt niet meer geschreven dan dat de Koala de bladeren van de eucalyptusboom lekker vindt en dat de woestijnerwt in de woestijn groeit. Aangezien er o.a. vrij veel geografische namen worden gebruikt (o.a. Groot Barrièrerif en Uluru), is de uitgave niet geschikt voor al te jonge kinderen. Verder is het jammer dat begrippen als parlement en outback niet in de tekst zelf zijn uitgelegd. Daarvoor moet je in de verklarende woordenlijst kijken. Achterin staan nog enige leuke weetjes op een rij, een quiz en een verwijzing…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia