Boek
Nederlands

Een jager in de steentijd

Anita Ganeri (auteur), Mariano Epelbaum (illustrator)
+1
Een jager in de steentijd
×
Een jager in de steentijd Een jager in de steentijd
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe zag het leven van een jager er in de steentijd eruit? Dar (ca. 12, ik-figuur) vertelt over zijn eerste mammoetjacht en de voorbereiding daarop. Met informatie over die tijd en stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Onderwerp
Oertijd
Titel
Een jager in de steentijd
Auteur
Anita Ganeri
Illustrator
Mariano Epelbaum
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
How to live like a stone age hunter
Uitgever
Etten-Leur: Corona, © 2018
32 p. : ill.
ISBN
9789463411219 (hardback)

Besprekingen

In de steentijd bereidt de jonge Dar (ca. 12, ik-figuur) zich voor op zijn eerste mammoetjacht. De lezer kijkt over zijn schouders mee. Na een lesje geschiedenis (over de mens) volgen we Dar in een grot met rotskunst en het maken van een hut van mammoetbotten. Tijdens de jacht wordt o.a. een mammoet gedood en volgt een gevecht met een andere stam. Afgesloten wordt met een feest. Elk hoofdstuk begint (in duidelijke schreefloze letters) met de belevenissen van Djar, die toekijkt of meehelpt. Bij stripachtige kleurige tekeningen in verschillende formaten, soms paginagroot, staat geschiedkundige informatie in een klein dun lettertype. De illustraties geven de sfeer van de steentijd goed weer. Onder de noemer 'Kijk uit!' krijgt de lezer af en toe een tip, alsof hij/zij zelf een jager zou zijn. Deze tips geven samen met de illustraties een luchtig effect aan het soms heftige verhaal. Vetgedrukte woorden zijn opgenomen in de woordenlijst achterin. Met tips voor enkele relevante boeken en we…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia