Boek
Nederlands

Een Romeinse gladiator

Anita Ganeri (auteur), Mariano Epelbaum (illustrator)
+1
Een Romeinse gladiator
×
Een Romeinse gladiator Een Romeinse gladiator
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe zag het leven van een Romeinse gladiator eruit? De Galliër Felix (ca. 12, ik-figuur) vertelt hoe hij als slaaf wordt verkocht en als gladiator wordt opgeleid. Met informatie over die tijd en stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Titel
Een Romeinse gladiator
Auteur
Anita Ganeri
Illustrator
Mariano Epelbaum
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
How to live like a Roman gladiator
Uitgever
Etten-Leur: Corona, © 2018
32 p. : ill.
ISBN
9789463411264 (hardback)

Besprekingen

In de eerste eeuw na Christus is de Galliër Felix (ik-figuur) door de Romeinen buitgemaakt tijdens een militaire actie en wordt hij als slaaf verkocht. Hij wordt gekocht door een lanista, hoofd van een gladiatorenschool, en opgeleid tot gladiator. Wij volgen hem in zijn carrière en krijgen op die manier informatie over onder meer de bewapening en verschillende typen gladiatoren, hun levensomstandigheden, de regels van het gevecht, de wildedierenspelen en de opstand van Spartacus. Elk onderwerp wordt in twee tegenover elkaar liggende bladzijden behandeld met grote ingekleurde tekeningen in vrij komische stijl, een hoofdtekst en verschillende bijteksten en tips, waarbij de lezer raad krijgt alsof hij/zij zelf een gladiator zou zijn. Deze aanwijzingen geven samen met de tekeningen een komisch effect om het loodzware onderwerp ietwat luchtig te brengen. Achterin staan een lijst van tien ‘gruwelijke gladiator-feiten’, literatuurverwijzingen en een register. Op speelse wijze krijgt de lezer…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia