Boek
Nederlands

Een viking

Anita Ganeri (auteur), Mariano Epelbaum (illustrator)
+1
Een viking
×
Een viking Een viking
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe zag het leven van een Viking er in de vroege middeleeuwen uit? Björn Scherpzwaard (ca. 12, ik-figuur) gaat voor het eerst mee op rooftocht waarbij een klooster wordt overvallen. Met informatie over die tijd en stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Onderwerp
Vikingen
Titel
Een viking
Auteur
Anita Ganeri
Illustrator
Mariano Epelbaum
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
How to live like a viking warrior
Uitgever
Etten-Leur: Corona, © 2018
32 p. : ill.
ISBN
9789463411240 (hardback)

Besprekingen

In 905 bereidt Björn Scherpzwaard (ca. 12, ik-figuur), zoon van de jarl, zich in een Vikingdorp in Noorwegen voor op zijn eerste rooftocht. De lezer kijkt over zijn schouders mee. We zien hoe hij in zijn jeugd met o.a. wapens om leert gaan, wat voor kleding hij draagt en het (lang)schip dat ze bouwen voor de roofocht. Björn doet mee aan de overval op een klooster, waarna de buit wordt verdeeld en de Vikingen feestvieren. Elk hoofdstuk begint (in duidelijke schreefloze letters) met de belevenissen van Björn, die toekijkt of meehelpt. Bij stripachtige kleurige tekeningen in verschillende formaten, soms paginagroot, staat geschiedkundige informatie in een klein dun lettertype. De illustraties geven de sfeer van die tijd goed weer. Onder de noemer 'Kijk uit!' krijgt de lezer af en toe een tip, alsof hij/zij zelf een Viking zou zijn. Deze tips geven samen met de illustraties een luchtig effect aan het soms heftige verhaal. Vetgedrukte woorden staan in de woordenlijst achterin. Met enige vr…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia