Boek
Nederlands

Hamsters

Anita Ganeri (auteur)
+1
Hamsters
×
Hamsters Hamsters
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Leer van alles over hamsters. Waar let je op bij het kiezen van een hamster? Wat geef je een hamster te eten? Met veel grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.
Onderwerp
Hamsters
Titel
Hamsters
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hamsters
Editie
1
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2012
32 p. : ill.
ISBN
9789055666478 (hardback)

Besprekingen

Waar let je op bij het kiezen van een hamster? Wat geef je een hamster te eten? Wanneer mogen de pups bij hun moeder weg? De antwoorden op deze en andere vragen over hamsters vind je in dit deel uit de reeks ‘Mijn eerste docu-boek: mijn huisdier’*. De korte hoofdstukjes bestaan uit vier tot zeven zinnen, in een groot lettertype, en beslaan steeds twee pagina’s; twee grote kleurenfoto’s met een tekstkadertje laten zien waarover het hoofdstuk gaat. De directe aanspreekvorm maakt de tekst toegankelijk. Moeilijke woorden als bijziend, nestkastje en wangzak staan vetgedrukt en worden in de woordenlijst achterin uitgelegd. Achterin staan ook zeven nuttige tips (goed om te weten), zes weetjes (handig), drie boekentips (niet over hamsters) en drie internettips (leuk). De beloofde kaart met informatie over de lichaamsbouw en de zintuigen is niet meer dan een foto. Daarop zijn bv. de lange voortanden en kleine staart helemaal niet te zien. Geen topper, wel bruikbaar voor een eerste spreekbeurt…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia

Suggesties