Boek
Nederlands

Katten

Anita Ganeri (auteur)
+1
Katten
×
Katten Katten
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Leer van alles over katten. Waar let je op bij het kiezen van een kat? Wat geef je een kat te eten? Met veel grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Katten
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cats
Editie
1
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2012
32 p. : ill.
ISBN
9789055666515 (hardback)

Besprekingen

Waar let je op bij het kiezen van een kat? Wat geef je een kat te eten? Wanneer mogen kittens bij hun moeder weg? De antwoorden op deze en andere vragen over katten vind je in dit deel uit de reeks ‘Mijn eerste docu-boek: mijn huisdier’*. De korte hoofdstukjes bestaan uit vier tot zeven zinnen, in een groot lettertype, en beslaan steeds twee pagina’s; twee grote kleurenfoto’s met een tekstkadertje laten zien waarover het hoofdstuk gaat. De directe aanspreekvorm maakt de tekst toegankelijk. Tegelijkertijd zorgen de aannames in de tekst (liever een jonge dan een oude kat), de taalfouten en het inconsequente gebruik van hij/zij voor een kat voor irritatie bij het lezen. Moeilijke woorden, zoals microchip, steriliseren en polydactyl staan vetgedrukt en worden in de woordenlijst achterin goed uitgelegd. Achterin staan ook vier nuttige tips (goed om te weten), zes weetjes (handig), twee boekentips (niet over katten) en drie internettips (leuk). De beloofde kaart met informatie over de licha…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia

Suggesties