Joséphine : thriller

+1
Joséphine : thriller
×
Joséphine : thriller Joséphine : thriller

Joséphine : thriller

Genre:
Een groepje vrienden uit een zorgcentrum wil hun levenseinde zelf bepalen. Wanneer hun tuintje met giftige ingrediënten dreigt te verdwijnen, moeten ze in actie komen.
Titel
Joséphine : thriller
Auteur
Anne-Laure Van Neer 1975-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2022
263 p.
ISBN
9789464341119 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een originele thriller die zich afspeelt in een verzorgingstehuis. Joséphine heeft samen met een aantal vrienden uit het verzorgingstehuis een plan beraamd voor hun levenseinde. Met giftige ingrediënten uit het gedeelde tuintje willen ze zelf uit het leven stappen, om niet te hoeven wegkwijnen op de Alzheimerafdeling. Wanneer de directeur van het verzorgingstehuis nieuwbouw wil plaatsen op de plaats van de tuin, zullen ze er alles aan doen om hem te stoppen. 'Joséphine' is vlot en ongecompliceerd geschreven. Anne-Laure Van Neer (Antwerpen, 1975) is een Belgische schrijver. Ze schreef een klein aantal boeken. Ze debuteerde in 2015 met de misdaadkomedie ‘Justine',* daarna volgden ‘Maurice'** en ‘Louise’.*** Al deze boeken werden genomineerd voor de Knack Hercule Poirotprijs.

Over Anne-Laure Van Neer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Anne-Laure Van Neer

Anne-Laure Van Neer (Antwerpen, 14 juni 1975) is een Belgisch schrijfster.

Biografie

Anne-Laure Van Neer werkte in de toeristische sector als animatrice, reisorganisator en reisagente. In 2015 debuteerde Van Neer met Justine, een fictieve misdaadroman over een oude dame die weigert om naar het rusthuis te gaan. Het boek verscheen bij Kramat en combineert misdaad met humor. Tijdens de Antwerpse boekenbeurs van 2015 werd Justine genomineerd voor de Hercule Poirotprijs, de jaarlijkse literatuurprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman.

In 2017 verscheen haar tweede boek, Maurice, een misdaadverhaal over een seriemoordenaar die aan zijn moeder heeft beloofd om ermee op te houden. Maurice werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs van 2017. Haar derde boek 'Louise' verscheen in 2019 en werd eveneens genomineerd voor de Hercule Poirotprijs 2019.

In 2022 werd Joséphine uitgegeven. Deze misdaadk…Lees verder op Wikipedia