Boek
Nederlands

In vol vertrouwen

Een 13-jarig meisje leert na de Tweede Wereldoorlog haar vader en stiefmoeder kennen. Ze hoopt een band met hen op te bouwen door voor haar zieke stiefmoeder te zorgen, maar eenmaal daar begint zij zich ook onwel te voelen.
Titel
In vol vertrouwen
Auteur
Anne-Marie Hooyberghs
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Z&K, © 2022
223 p.
ISBN
9789020544794 (hardback)

Besprekingen

Een historische roman over verdriet, familiebanden en vertrouwen. In februari 1945 sterft de zwangere Krista nadat zij bedolven wordt onder het puin van een bombardement, maar haar baby Estelle overleeft het. Estelle leert haar vader en zijn nieuwe vrouw echter pas op haar dertiende kennen. Als haar gevraagd wordt om voor haar zieke stiefmoeder te zorgen, geeft dat haar de kans om eindelijk een band met hen op te bouwen. Maar eenmaal daar begint ook Estelle zich onwel te voelen. Wat gebeurt er met haar? En is haar familie eigenlijk wel te vertrouwen? ‘In vol vertrouwen’ is in een vriendelijke, ongecompliceerde stijl geschreven. Anne-Marie Hooyberghs (Tongerlo, 1954) is een Belgische romanschrijver en beeldend kunstenaar.

Over Anne-Marie Hooyberghs

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Franssus

Anne-Marie Hooyberghs (Tongerlo, 22 augustus 1954) is een Belgische romanschrijver en beeldend kunstenaar.

Biografie

Hooyberghs werd geboren in Tongerlo (Westerlo) als Anna Maria Hooyberghs. Ze groeide op als tweede oudste van zeven kinderen in een creatieve familie. Haar grootvader had kunstschilderen en houtsnijwerk als hobby, haar vader was amateurkunstschilder en zong in verschillende koren en haar moeder schreef gedichten in haar vrije tijd. Het tekenen, het schilderen en het schrijven kreeg ze dus van heel jong mee en ze was er altijd sterk door geboeid.

Hooyberghs koos als jong volwassene niet voor een kunstopleiding. Dat was toen geen optie. Ze schreef zich in 1972 in aan de Hoge school te Geel (studierichting Industrieel laborante), huwde in 1974 en kreeg twee dochters (1977 en 1980). Pas na een loopbaan van elf jaar als laborante in een cosmetisch bedrijf koos Hooyberghs uiteindelijk voor haar passie: de ku…Lees verder op Wikipedia