Boek
Nederlands

Eekhoorn speelt verstoppertje

Arend van Dam (auteur), Alex de Wolf (illustrator)
+1
Eekhoorn speelt verstoppertje
×
Eekhoorn speelt verstoppertje Eekhoorn speelt verstoppertje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Speel verstoppertje met eekhoorn en zijn vriendjes in dit vrolijke prentenboek met eenvoudige illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Verstoppertje, Tellen
Titel
Eekhoorn speelt verstoppertje
Auteur
Arend van Dam 1953-
Illustrator
Alex de Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2023
[24] p. : ill.
ISBN
9789021684307 (hardback)

Besprekingen

Vierkant prentenboek in een handzaam formaat met afgeronde hoeken vertelt het bijzonder leuke verhaal over dieren die verstoppertje spelend tot tien tellen: ‘... tien, wie niet weg is is gezien!’ Het verhaal is in heel zijn zwaan-kleef-aan-erige overzichtelijkheid, speels en geraffineerd van opzet: Olifant zoekt Eekhoorn, samen gaan ze verstoppertje spelen, waarna Giraf erbij komt, en Panda, en Aap. De dierennamen met hoofdletter, elke nieuwe zoektocht volgens eenzelfde stramien, tellen tot tien, redeneren en verklaren, in elk hoofdstukje een vraagstelling met een eigen kleur, voorwerpen die geteld kunnen worden, uitnodiging aan jonge kinderen om zelf te tellen. De kleurenillustraties volgen het verhaal op de voet en zijn fris en vrolijk in hun eenvoud. Op de schutbladen de cijfers 1 tot en met 10. Kinderen vanaf ca. 2 jaar zullen maar wat graag mee gaan tellen, ontdekken waar dieren verstopt zitten, dieren en voorwerpen herkennen.

Over Arend van Dam

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Arend van Dam (Maassluis, 24 juni 1953) is een Nederlandse schrijver. Hij is vooral bekend vanwege zijn kinderboeken.

Biografie

Voordat Van Dam schrijver werd deed hij een opleiding maatschappelijk werker aan de Sociale Academie in Baarn. Na zijn slagen werkte hij bij de drugshulpverlening in Utrecht, en later werkte hij in gevangenissen.

Lange tijd woonde Van Dam in Veenendaal, daarna een tijd in Harlingen, en tegenwoordig in Breda.

Hij begon pas met schrijven toen hij op zijn 28e vader werd. Zijn eerste boek Een beetje zwanger uit 1983 was bedoeld als handleiding voor vaders. Dit was meteen een groot succes, het boek wordt nog altijd goed verkocht. Door het plezier in het schrijven en zijn succes zorgde ervoor dat er niet veel later meer boeken volgde.

In 1989 verscheen het eerste kinderboek van zijn hand, Oliebollen en Vuurwerk, nadien verschenen een hele hoop kinderboeken en sindsdien is hi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties