Boek
Nederlands

Mijn verzonnen familie : een schrijversalbum

Arthur Japin (auteur)
+1
Mijn verzonnen familie : een schrijversalbum
×
Mijn verzonnen familie : een schrijversalbum Mijn verzonnen familie : een schrijversalbum

Mijn verzonnen familie : een schrijversalbum

In de afgelopen kwarteeuw bracht Arthur Japin talloze historische figuren tot leven, die bij zijn vele lezers heel geliefd zijn geworden. Personages zoals de danser Vaslav (Nijinsky), de dove Kolja, de Texanen uit De overgave, de Afrikaanse prinsjes uit De zwarte met het witte hart, de blinde Degas, de kleine circusartiesten uit De grote wereld
Onderwerp
Japin, Arthur
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Mijn verzonnen familie : een schrijversalbum
Auteur
Arthur Japin
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, © 2022
438 p. : ill.
ISBN
9789029545266 (paperback)

Over Arthur Japin

Arthur Valentijn Japin (Haarlem, 26 juli 1956) is een Nederlandse acteur en schrijver. In 2004 kreeg hij de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman Een schitterend gebrek en in 2006 schreef hij met De grote wereld het boekenweekgeschenk met een recordoplage van 813.000 exemplaren. Zijn verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern.

Biografie

Jeugd

Japin wilde in zijn kindertijd zo nu en dan iemand anders zijn. Zijn vader (Bert Japin) was onder meer toneelrecensent. De liefde voor het toneel zat er al vroeg in. Hij werd gepest en zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld en hij bevond zich in een isolement. Zijn vader pleegde zelfmoord toen Japin dertien jaar was. Het pesten ging door tot hij zestien werd. Het scheppen van een fantasiewereld, de vlucht uit de realiteit, was een middel om te overleven.

Na de middelbare school koos hij ervoor om van het ‘nu e…Lees verder op Wikipedia