Dvd
Nederlands

Dikkertje Dap

Barbara Bredero (regisseur), Mirjam Oomkes (scenarist), Laura Weeda (scenarist)
Titel
Dikkertje Dap
Regisseur
Barbara Bredero
Scenarist
Mirjam Oomkes Laura Weeda
Acteur
Liam De Vries Martijn Fischer Dolores Leewin
Naar het werk van
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Taal
Nederlands
Uitgever
Red Square Film, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 71 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands Ondertiteling: Nederlands Gebaseerd op het versje van Annie M.G. Schmidt
EAN
8718868821591
mooov

Besprekingen

Speelfilm van Barbara Bredero (Mees Kees 1-3) op basis van het beroemde versje dat Annie M.G. Schmidt in 1950 schreef. Dikkertje Dap is precies even oud als zijn beste vriend, giraf Raf. Omdat zijn opa in de dierentuin werkt, kan hij elke dag op bezoek bij Raf. Als Dikkertje voor het eerst naar school gaat, ontdekt hij dat Raf niet mee mag. Hij mist hem erg, maar maakt ook veel leuke nieuwe dingen mee en krijgt een nieuwe vriend, klasgenoot Yous. Raf is jaloers op Yous, maar Dikkertje bedenkt een plan om hem toch mee naar school te nemen en de vrienden samen te brengen. De film is grotendeels opgenomen op Marken met een multiculturele cast. In de hoofdrol nieuwkomer Liam de Vries, Martijn Fischer is opa, Dolores Leeuwin is juf Nellie. De recensenten geven 4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 5-10-’17) noemt twee kleine minpunten: ‘de film charmeert van begin tot eind, maar misschien had het, indachtig Annie M.G., hier en daar wat stouter gemogen. En de pratende giraf overtuigt niet he…Lees verder

Over Barbara Bredero

Barbara Bredero is een Nederlandse filmregisseur, onder andere bekend van Maud & Babs, de eerste drie Mees Kees-films, Dikkertje Dap en Taal is zeg maar echt mijn ding. Ze leerde het filmvak in de praktijk. Na haar studie Theater- Film/Televisiewetenschappen werkte ze onder andere met Heddy Honigmann, Theo van Gogh, Ruud van Hemert en Johan Nijenhuis.

Daarna begon ze zelf te regisseren, aanvankelijk voor tv-series zoals Meiden van De Wit, Westenwind, Floor Faber en Het klokhuis. En in 2020 bijvoorbeeld Kerstgezel.nl en Dertigers. Sinds 2022 is ze ook scenarist. Ze was creative director van de dagelijkse tv-serie VRIJland en regisseerde in Suriname de Nederlands-Surinaamse tv-serie Sammy Paramaribo. Deze tv-serie werd bekroond met de publieksprijs 2016 Cinekid, werd geprogrammeerd voor het Educatieprogramma NFF en TIFF Toronto en werd geselecteerd voor 8 internationale festivals.

Haar eers…Lees verder op Wikipedia