Het hele leven

Bart Moeyaert (auteur), Peter Van den Ende (illustrator)
+1
Het hele leven
×
Het hele leven Het hele leven
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Bundeling van de verhalen De Schepping, Het Paradijs en De Hemel waarin de verteller naar zijn verhouding tot de wereld, het leven en de dood.
Bevat
Titel
Het hele leven
Auteur
Bart Moeyaert
Illustrator
Peter Van den Ende
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2020
89 p. : ill.
ISBN
9789021422190 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Bundeling van de complete trilogie De Schepping, Het Paradijs en De Hemel, eerder afzonderlijk verschenen met illustraties van Wolf Erlbruch en muziek van het Nederlands Blazersensemble. Inspiratiebronnen waren het muziekstuk ‘Die sieben letze Wörter’ van Haydn en Bijbelteksten uit het boek Genesis. In alle drie de delen is een verteller aan het woord die zoekt naar zijn verhouding tot de wereld, het leven en de dood. In De Schepping is de verteller getuige van de schepping door God. Zittend op zijn stoeltje ziet hij de wereld groeien, zonder dat hij daar enige invloed op heeft. Het Paradijs gaat over de relatie die hij opbouwt met de vrouw, over het ontstaan van sleur en verveling en hoe de passie pas weer terugkeert op het moment dat de dood zijn intrede doet. De Hemel gaat over een oude man en zijn afspraak met ‘de dood’, die in dit stadium van zijn leven weinig verschil meer lijkt te maken. Bij elkaar vormen de teksten een poëtische bespiegeling van het leven, in deze uitgave sfee…Lees verder

Over Bart Moeyaert

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Bart Peter Boudewijn (Bart) Moeyaert (Brugge, 9 juni 1964) is een Belgisch schrijver.

Biografie

Bart Moeyaert groeide op als jongste van zeven zonen. Hij is vernoemd naar de hoofdpersoon van het boek Bartje van Anne de Vries. Zijn tweede en derde naam verwijzen naar de Belgische koning Boudewijn, die Moeyaerts peetoom was, zoals in België gebruikelijk is bij de jongste van zeven opeenvolgende zonen. Hij ging in het Sint-Leocollege in Brugge naar de lagere school, maar maakte er de middelbare school niet af. Hij volgde een opleiding aan de kunsthumaniora Sint-Lucasschool in Gent (1981), waar hij afstudeerde in 1983. Tot slot studeerde Moeyaert Nederlands, Duits en geschiedenis aan de lerarenopleiding Sint-Thomas in Brussel. Hij studeerde hier af in 1986. Het onderwerp van zijn afstudeerscriptie was het oeuvre van Aidan Chambers, een schrijver die de stijl van Moeyaert in belangrijke mate beïnvloed heeft.

Ondanks zijn lera…Lees verder op Wikipedia