Boek
Nederlands

De intelligente belegger : de klassieker over de slimste beleggingsstrategie

Benjamin Graham (auteur)
+1
De intelligente belegger : de klassieker over de slimste beleggingsstrategie
×
De intelligente belegger : de klassieker over de slimste beleggingsstrategie De intelligente belegger : de klassieker over de slimste beleggingsstrategie

De intelligente belegger : de klassieker over de slimste beleggingsstrategie

Standaardwerk over beleggen, waarin een onderscheid wordt gemaakt tussen de defensieve en de ondernemende belegger. Met strategieën voor beiden.
Onderwerp
Beleggingen
Titel
De intelligente belegger : de klassieker over de slimste beleggingsstrategie
Auteur
Benjamin Graham
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The intelligent investor : the definitive book on value investing
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Business Contact, 2022
319 p. : ill.
ISBN
9789047015963 (paperback)

Besprekingen

Benjamin Graham is al ruim veertig jaar dood, maar zijn boek wordt nog steeds aangeprezen als het beste boek over beleggen ooit geschreven. Sinds 1949 is er aan de basisprincipes van intelligent beleggen vrijwel niets veranderd. Graham maakt onderscheid tussen de defensieve belegger en de ondernemende belegger. ’Intelligent’ wordt in het boek gebruikt in de betekenis van ‘begiftigd met het vermogen van kennis en begrip’. Voor defensieve beleggers komt intelligent handelen neer op het met ferme hand toepassen van relatief eenvoudige regels tot behoud van het kapitaal. De ondernemende belegger zal tijd en zorg investeren in de selectie van degelijke, aantrekkelijke aandelen. Graham geeft drie aanvullende strategieën voor de defensieve belegger en vijf standaardmethoden voor de ondernemende belegger en werkt die in zijn boek verder uit. Ook nu nog een waardevol boek. Een standaardwerk in het genre.

Over Benjamin Graham

Benjamin Graham (Londen, 8 mei 1894 - 21 september 1976) was een Amerikaanse econoom en vermogensbeheerder. Hij is samen met David Dodd de grondlegger van wat later Waardebeleggen zou worden genoemd. Hij was professor van miljardair Warren Buffett, die hem beschouwt als de belangrijkste man in zijn leven na zijn vader.

Graham was van Joodse afkomst en kreeg bij zijn geboorte de naam Grossbaum. Zijn familie verhuisde van Londen naar New York toen hij één jaar oud was. Tijdens de Eerste Wereldoorlog veranderde de familie de achternaam in Graham, omdat een Duitse achternaam argwaan wekte. Zijn vader was handelaar in Chinees porselein en het gezin leefde aanvankelijk in grote rijkdom. Hij overleed echter voortijdig en het gezin kwam in armoede terecht. Graham voelde de noodzaak om goed te presteren. Hij won tijdens een olympiade een opleiding op Columbia University. Tijdens zijn studie bleek hij een academische uitblinker en werd hij gevraagd voor docentschap op de facult…Lees verder op Wikipedia