Boek
Nederlands

Baby- en kinderverzorging & opvoeding : nog altijd de beste gids voor ouders en grootouders

Benjamin Spock (auteur), Steven Parker (auteur)
+1
Baby- en kinderverzorging & opvoeding : nog altijd de beste gids voor ouders en grootouders
×
Baby- en kinderverzorging & opvoeding : nog altijd de beste gids voor ouders en grootouders Baby- en kinderverzorging & opvoeding : nog altijd de beste gids voor ouders en grootouders

Baby- en kinderverzorging & opvoeding : nog altijd de beste gids voor ouders en grootouders

De Amerikaanse kinderarts geeft adviezen aan ouders over de opvoeding en verzorging van hun kinderen tot aan de puberteit (11-13 jaar).
Titel
Baby- en kinderverzorging & opvoeding : nog altijd de beste gids voor ouders en grootouders
Auteur
Benjamin Spock Steven Parker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Baby and child care (rev. and upd. ed. 1985)
Editie
59 ste geheel herziene en geactualiseerde editie
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2015
640 p. : ill.
ISBN
9789021559148 (hardback)

Besprekingen

Voor ouders die houden van een heldere kijk op de verzorging en opvoeding van hun kroost, verscheen de volledig geactualiseerde, 50e Spock's Baby- en kinderverzorging en opvoeding. Naast een compleet overzicht van de dagelijkse verzorging, geeft kinderarts Benjamin Spock als vanouds antwoord op vragen over gezondheid, opvoeding en sociale ontwikkeling van uw kind. Uitgebreid voedingsadvies is er ook, al lijkt het me aangewezen de richtlijnen van Kind & Gezin bij de hand te houden.

Op andere vlakken is er zowel voor debuterende als voor gevorderde ouders steeds helder en genuanceerd advies verkrijgbaar over allerlei problemen of probleempjes die zich kunnen voordoen bij het opvoeden van een kind. Hoe bv. het geven van vrijheid en het stellen van grenzen in een geschikte combinatie brengen? Wat te doen als mijn kind zich agressief gedraagt? Waarom is mijn dochter zo verlegen? En waarom wil ze steeds bij papa zijn en niet bij mama?

Spock besteedt ook aandacht aan de…Lees verder
Geheel herziene en geactualiseerde editie van (de Nederlandse bewerking van) 's werelds bekendste opvoedgids voor ouders en grootouders. Inmiddels zijn reeds vele generaties vertrouwd met deze handleiding voor baby- en kinderverzorging en opvoeding of danken er hun opvoeding aan. Bij deze nieuwe editie van de Nederlandse Spock is rekening gehouden met het Nederlandse vaccinatiebeleid en hedendaags medicijngebruik. Dit vuistdikke boek biedt een compleet overzicht van de dagelijkse verzorging, antwoord op vragen over gezondheid, opvoeding en sociale contacten van kinderen en tips om kinderen om te leren gaan met moderne sociale media. Daarnaast geeft de uitgave ook antwoorden en tips op vragen over omgaan met alcohol, drugs, seks, overgewicht, anorexia nervosa, (cyber)pesten, leerstoornissen en emotionele problemen. Een eigentijds en onmisbaar naslagwerk bij de verzorging van baby's en kinderen. Met register.

Over Benjamin Spock

Benjamin McLane Spock (New Haven, 2 mei 1903 - La Jolla (Californië), 15 maart 1998), gewoonlijk aangeduid als dr. Spock, was een Amerikaans (kinder)arts.

Hij werd in één klap wereldberoemd met zijn boek Baby and Child Care, gepubliceerd in 1946, dat behoort tot de grootste bestsellers aller tijden. Moeders werd daarin duidelijk gemaakt dat "ze meer weten dan ze maar denken te weten": echt een revolutionaire boodschap.

"De Spock" was een opzoekboek voor allerlei situaties en verschijnselen die zich kunnen voordoen bij een baby of kleuter. Door het praktische karakter werd het veelvuldig geraadpleegd, en kwamen ook de opvoedkundige adviezen onder de aandacht van de jonge ouders. Deze weken nogal af van wat toen gangbaar was.

Hij was de eerste pediater die de psychoanalyse onderzocht om de behoeften van kinderen en familiale stuwkrachten te proberen te begrijpen. Zijn ideeën in verband met de zorg voor kinderen hebben een groot aantal ouders …Lees verder op Wikipedia