Boek Nederlands

De elfen [deel 1]

Bernhard Hennen (auteur), Olga Groenewoud (vertaler)

De elfen [deel 1]

Bernhard Hennen (auteur), Olga Groenewoud (vertaler)
Genre:
In de reeks:
Een krijger die in de elfenwereld is beland, krijgt van de elfenkoningin de opdracht om samen met twee elfenkrijgers jacht te maken op een demon, een 'evermens'.
Titel
De elfen [deel 1]
Auteur
Bernhard Hennen
Vertaler
Olga Groenewoud
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Elfen [Teil 1]
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2017
670 p.
ISBN
9789024580064 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Besprekingen

Met dit debuut van de Duitse schrijver Bernhard Hennen hebben de fantasyliefhebbers er weer een epos pur sang bij. Wat voor een menselijke hoofdman begint als een jacht op een vreemd wezen in de bossen rond zijn dorp, blijkt allesomvattende implicaties te hebben. Mandred Torgridson komt ? niet geheel per toeval ? in het rijk van de Elfen terecht. Daar vraagt hij hulp om het monster te verslaan dat zijn stam bedreigt. De elfenkoningin stemt toe en stuurt een aantal trouwe onderdanen op pad, onder wie Nuramon en Farodin. Het lot en de tijd nemen een loopje met hen en de vrouw naar wier hand zij beiden dingen, wordt verbannen. Als zij dit vernemen, zetten ze alles op alles om haar terug te vinden, tegen de wil van de koningin in. Vergezeld door Mandred trekken zij de wereld in, op zoek. Hun acties hebben echter een erg grote invloed op de wereld en hun omzwervingen brengen hen ver.

Hennen werkt het verhaal, dat hij samen met James Sullivan heeft bedacht, tot in de puntjes uit. De…Lees verder
'De elfen' gaat over het moeizame contact tussen de elfenwereld Alfenmark en de mensenwereld. Het verhaal begint wanneer de krijger Mandred het op een winteravond tegen een bizar en onverslaanbaar 'evermens' moet opnemen. Hij weet te ontkomen via een soort hunebed. Dat blijkt een van de vele, verborgen poorten naar de Elfenwereld te zijn, waar Mandred kennismaakt met de koningin die hem samen met de elfenkrijgers Farodin en Nuramon op een queeste stuurt om het 'evermens' (dat een demon blijkt te zijn) te verslaan. Dat is een queeste waarbij de drie allerlei avonturen beleven en hun best doen een verbannen geliefde terug te halen. Dat wordt, zoals zo vaak in fantasy, omslachtig verteld. Lange beschrijvingen van de bijzondere werelden waarin de avonturiers terechtkomen, wapenuitrustingen, lange geschiedschrijvingen enzovoort. Ondertussen maken de drie regelmatig grote tijdssprongen, waardoor Mandred uiteindelijk samen met zijn achter, achter, achterkleinzoon tegen het leger van een sekt…Lees verder