Makkelijk lezen
Nederlands

Betrapt

Caja Cazemier (auteur), Natascha Frensch (illustrator)
Mees heeft het niet gemakkelijk thuis, maar dat laat hij niet zien aan de buitenwereld. Hij raakt bevriend met een paar oudere jongens, met wie hij spannende dingen doet. Maar dan worden ze betrapt… AVI-niveau M5. Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
AVI 6, AVI-M5, a6, Makkelijk Lezen Plein
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Betrapt
Auteur
Caja Cazemier
Illustrator
Natascha Frensch
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022
77 p. : ill.
ISBN
9789048744893 (hardback)

Besprekingen

Een spannende jeugdroman in eenvoudige taal over foute vrienden en wat daarmee allemaal mis kan gaan. Ze hebben weinig geld bij Mees thuis, en zijn moeder is vaak ziek. Maar aan de buitenwereld laat hij niets zijn. Op straat raakt Mees bevriend met een paar oudere jongens. Ze doen spannende dingen, zoals spullen jatten, vuurtje stoken. Maar dan worden ze betrapt...‘Betrapt’ is geschreven met eenvoudige, vlotte zinnen op AVI M5-niveau en bevat enkele realistische kleurenillustraties. Dyslexievriendelijk, geschikt voor kinderen vanaf ca. 9 jaar die lezen moeilijk of saai vinden. Caja Cazemier (Spijkenisse, 1958) is een bekende Nederlandse schrijfster van boeken voor kinderen en jongeren met herkenbare en actuele thema's.

Over Caja Cazemier

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Baeke

Caja Cazemier (Spijkenisse, 5 september 1958) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken.

Biografie

Caja Cazemier groeide op in Groningen en woont in Leeuwarden. Na de middelbare school studeerde ze Nederlandse taal- en letterkunde. Tijdens haar studie besteedde ze veel aandacht aan jeugdboeken. Ze schreef een scriptie met als titel: Gemengde gevoelens. Jeugdliteratuur voor meisjes in de puberteit. Na haar studie werkte Cazemier twaalf jaar als lerares Nederlands. Sinds 2002 besteedt ze al haar tijd aan het schrijven van boeken.

Cazemier schrijft voor jongeren tussen de 11 en 16 jaar. Haar verhalen gaan vrijwel allemaal over onderwerpen waarmee jongeren op die leeftijd mee te maken kunnen hebben: de brugklas, verliefdheid, seksualiteit, alcohol, drugs en lachgas, online daten, sociale media, online pesten, uitgaansgeweld, loverboys, gescheiden ouders, samengestelde gezinnen, depressie, rouwverwerking, enzovoort…Lees verder op Wikipedia