Boek
Nederlands

Circus Fantastini

Caja Cazemier (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Circus Fantastini
×
Circus Fantastini Circus Fantastini
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Toneellezen is zó leuk: je kiest een rol en leest samen hardop de dialogen voor. Zo voer je eigenlijk een toneelstukje op.

Binnenkort is het circusfestival en iedere circusschool mag met twee acts meedoen. Zal het Maddi en Maikel lukken om zich te plaatsen voor de wedstrijd? Er zijn alleen twee problemen: een geblesseerde enkel en een knallende ruzie.

Onderwerp
Vriendschap, Circussen
Leesniveau
AVI E6, AVI M7, AVI E7, AVI 9
Titel
Circus Fantastini
Auteur
Caja Cazemier
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
106 p. : ill.
ISBN
9789048743230 (hardback)

Over Caja Cazemier

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Baeke

Caja Cazemier (Spijkenisse, 5 september 1958) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken.

Biografie

Caja Cazemier groeide op in Groningen en woont in Leeuwarden. Na de middelbare school studeerde ze Nederlandse taal- en letterkunde. Tijdens haar studie besteedde ze veel aandacht aan jeugdboeken. Ze schreef een scriptie met als titel: Gemengde gevoelens. Jeugdliteratuur voor meisjes in de puberteit. Na haar studie werkte Cazemier twaalf jaar als lerares Nederlands. Sinds 2002 besteedt ze al haar tijd aan het schrijven van boeken.

Cazemier schrijft voor jongeren tussen de 11 en 16 jaar. Haar verhalen gaan vrijwel allemaal over onderwerpen waarmee jongeren op die leeftijd mee te maken kunnen hebben: de brugklas, verliefdheid, seksualiteit, alcohol, drugs en lachgas, online daten, sociale media, online pesten, uitgaansgeweld, loverboys, gescheiden ouders, samengestelde gezinnen, depressie, rouwverwerking, enzovoort…Lees verder op Wikipedia

Suggesties