Dvd
Zweeds

Lyckoviken. Seizoen 1

Camilla Läckberg (scenarist), Disa Östrand (acteur)
Als politie-inspecteur Johanna Strand voor haar moeders begrafenis terugkeert naar haar geboorteplaats, wordt ze daar geconfronteerd met een moordzaak, maar ook met haar jeugdliefde en oude conflicten.
Titel
Lyckoviken. Seizoen 1 / created by Camilla Läckberg
Scenarist
Camilla Läckberg
Acteur
Disa Östrand
Taal
Zweeds
Uitgever
Lumière, © 2021
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2020
Speelduur
8 x 42 min.
Aantekening
Zweeds gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
5407003482805

Besprekingen

Zweedse soapachtige misdaadserie (2020, 1e seizoen, 8 afleveringen) over een serial killer, bedacht door thriller- en detectiveschrijfster Camilla Läckberg (1974), van wie diverse boeken werden verfilmd (The Fjällbacka murders). Met Disa Östrand, Linda Santiago, Martin Stenmarck en Christopher Wolter (Greyzone, Quicksand). Politie-inspecteur Johanna Strand keert voor haar moeders begrafenis terug in het plaatsje Hammarvik, waar ze opgroeide. Als het lichaam van een jonge vrouw gevonden wordt, besluit ze langer te blijven en te onderzoeken wat er is gebeurd. Ze krijgt te maken met oude herinneringen en conflicten, maar ook met romantiek als ze haar jeugdliefde weer ontmoet. Beoordeling IMDb: 4.0. Sandra van Bijsterveld (scandinavischleven.nl 2-4-’21): ‘Lyckoviken heeft de look and feel van een soap en laat je de relaties en conflicten van de hoofdpersonages meebeleven. Toch zit je ook op het puntje van je stoel naarmate de ontknoping van het moordonderzoek nadert.’

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2020: Vingar av silver - Zilveren vleugels (2020), ISBN 9789044354447
  • 2019: Kvinnor utan nåd - Vrouwen zonder genade (2019), ISBN 9789044356274
  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019), ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017), ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015), ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012), ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvakta…Lees verder op Wikipedia

Suggesties