Boek
Nederlands

Barbara

Catherine Cookson (auteur), Emma Havander (vertaler)

Barbara

Catherine Cookson (auteur), Emma Havander (vertaler)
In de reeks:
Vervolg op: "Het geslacht Mallen: de getekenden", waarin een bijna doof meisje het moeilijk krijgt, als zij merkt, dat de jongen van wie zij houdt, liefde opvat voor een ander meisje.
Titel
Barbara
Auteur
Catherine Cookson
Vertaler
Emma Havander
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The mallen girl
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 2013
320 p.
ISBN
9789022564486 (paperback)

Besprekingen

Tweede deel van 'Het geslacht Mallen' en vervolg op 'De getekenden'*. De enigszins dove, eigenwijze en ook nog onechte dochter is nu de hoofdpersoon. Haar gouvernante heeft een dermate grote invloed op haar, dat zij onwetend blijft van haar dubieuze afkomst. Wel wat melodramatisch, maar toch wel een goed geschreven en boeiend verhaal, waarin tevens een kijk gegeven wordt op de situatie van de arbeiders in de 19e eeuw. Normale druk. Wordt vervolgd in 'Het erfdeel'*.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia