Boek
Nederlands

De getekenden

De getekenden

In de reeks:
Een Engelse grootgrondbezitter gaat te gronde aan zijn verkwistende levenswijze en onzinnige speculaties
Titel
De getekenden
Auteur
Catherine Cookson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Mallen streak
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff Boekerij, 2013
319 p.
ISBN
9789022564462

Besprekingen

In dit op zichzelf staande eerste deel van een trilogie 'Het geslacht Mallen' wordt beschreven hoe een Engelse grootgrondbezitter door een verkwistende levenswijze en onzinnige speculaties te gronde gaat. De meeste nakomelingen van deze Heer van Mallen zijn dan ook buitenechtelijk. Veel moeilijkheden doen zich voor als een van deze buitenechtelijke kinderen met zijn halfbroer ten tonele verschijnt, in het gezin van de Heer van Mallen dat bestaat uit twee aangenomen dochters die tevens nichten van hem zijn en hun gouvernante die verder nog de maƮtresse van hem is. Het is een wat melodramatisch geheel; niettemin zal het omdat het een vlot en qua stijl goed geschreven roman is zeker een groot (vrouwelijk) publiek vinden. Wordt vervolgd in 'Barbara' en 'Het erfdeel'*. Normale druk.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia