Boek
Nederlands

Champagne, Franse Ardennen : Reims, Troyes, Langres

+1
Champagne, Franse Ardennen : Reims, Troyes, Langres
×
Champagne, Franse Ardennen : Reims, Troyes, Langres Champagne, Franse Ardennen : Reims, Troyes, Langres

Champagne, Franse Ardennen : Reims, Troyes, Langres

In de reeks:

De unieke sterrenquotering - met 1, 2 of 3 sterren - geeft snel en accuraat aan wat je zeker moet zien of doen in de buurt van jouw reisbestemming.

Met een uitgekiende selectie van hotels, restaurants, cafés en ontspanningsadressen, handig geordend in prijscategorieën: van 'doorsneeprijzen', via 'wat meer luxe' tot 'pure verwennerij'.

Elke gids is opgedeeld in deelgebieden: ideaal o

Titel
Champagne, Franse Ardennen : Reims, Troyes, Langres
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Champagne-Ardenne
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
454 p. : ill.
ISBN
9789401465151 (paperback)

Besprekingen

In deze 'Groene Reisgids' maakt de lezer kennis met twee Noord-Franse regio's: de Champagne en de Franse Ardennen. De gids is opgebouwd volgens het bekende stramien, met eerst de mooiste plekjes gevolgd door de reisvoorbereiding, zoals vervoer, medische hulp, speciale activiteiten enz., waarna vrij uitvoerig wordt ingegaan op o.a. de geschiedenis, cultuur, gastronomie, kunst en het landschap. praktische inlichtingen en een hoofdstuk achtergronden. De steden en landschappen met hun bezienswaardigheden nemen de grootste plaats. Dat alles wordt beoordeeld met het bekende sterrensysteem, waarbij bezienswaardigheden worden ingedeeld in 'de reis waard', 'een omweg waard' en 'interessant'. Naast steden als Sedan, Reims en Troyes komen ook heel wat landelijke bezienswaardigheden en natuurparken aan bod. Dat alles wordt ondersteund met duidelijke kaartjes en kleurenfoto's, verwijzingen naar de bijbehorende Michelinkaarten, een index en een woordenlijst. Op de uitvouwbare voor- en achterflap ee…Lees verder