Boek
Nederlands

Eetgestoord

Charlotte Simons (auteur)
+1
Eetgestoord
×
Eetgestoord Eetgestoord
In de reeks:
In 'Eetgestoord', het zesde deel uit de Hoofdzaken-serie, vertelt Charlotte Simons zonder schroom over haar eigen eetstoornis maar bespreekt daarnaast ook de andere vormen die deze ziekte kent. Ze legt in heldere woorden uit wanneer een eetprobleem een stoornis wordt en probeert te verklaren hoe het ontstaat.

Simons geeft de lezer een kijkje in het brein van iemand met een eetstoornis,
Onderwerp
Eetstoornissen
Titel
Eetgestoord
Auteur
Charlotte Simons
Taal
Nederlands
Uitgever
[Alkmaar]: Blossom Books, 2022
255 p.
ISBN
9789463493765 (paperback)

Over Charlotte Simons

Charlotte Simons (Zierikzee, 11 januari 1992), geboren als Charlotte Stephanie Simons, is een Nederlands- en Engelstalige journalist, afrikanist en feminist.

Simons begon in 2012 aan de studie Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, maar maakte - na haar propedeuse behaald te hebben - in 2013 de overstap naar de Universiteit Leiden om daar Afrikaanse Talen en Culturen te studeren. Daar volgde zij ook een minor Journalistiek en Nieuwe Media. Gaandeweg specialiseerde ze zich in haar werk voornamelijk in Sub-Sahara Afrika, feminisme en psychische gezondheid. Ze schreef voor Vice Media (kanalen VICE.com, Tonic, i-D, Broadly en MUNCHIES) en OneWorld.

Simons heeft in het verleden met psychische problemen te maken gehad, en is hier in haar werk altijd erg open over geweest. Zo schreef ze over haar worstelingen met boulimia nervosa, depressie, Body Dysmorphic Disorder en seksueel misbruik.

Op 25 februari 2019 publiceerde Simons versch…Lees verder op Wikipedia