Al meer dan 7000 jaar leeft een onsterfelijk buitenaards ras, de Eternals, in het geheim op aarde, tot ze gedwongen zijn tevoorschijn te komen om samen de mensheid te beschermen tegen hun slechte tegenhangers, de Deviants.
Onderwerp
Superhelden
Titel
Eternals
Regisseur
Chloé Zhao
Acteur
Gemma Chan Richard Madden 1986- Angelina Jolie
Naar het werk van
Jack Kirby
Taal
Engels
Uitgever
Marvel, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
ca. 2 uur 30 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden Gebaseerd op de gelijknamige Marvel stripreeks van Jack Kirby
EAN
8717418603311

Besprekingen

Amerikaanse superheldenfilm (2021) van Chloé Zhao (The rider, Nomadland; de laatste bekroond met 3 Oscars voor beste film, regisseur en actrice). Met Gemma Chan (Humans, Crazy rich Asians), Richard Madden (Rocketman), Angelina Jolie (Maleficent, Salt) en Salma Hayek (Frida, Bandidas). Al 7000 jaar leeft een onsterfelijk buitenaards ras, de Eternals, in het geheim op aarde. Tot ze gedwongen zijn tevoorschijn te komen om samen de mensheid te beschermen tegen hun slechte tegenhangers, de Deviants. Beoordeling IMDb: 6.6. Pauline Kleijer (Volkskrant 3-11-’21): ‘een van de minst geslaagde Marvelfilms (…) ligt voor een belangrijk deel aan het scenario, dat rommelig en ongeïnspireerd is. Wie tien nieuwe personages wil introduceren in een verhaal dat duizenden jaren omspant, moet de kijker meer houvast bieden dan een handvol jaartallen en zweverige, uitleggerige teksten’ (2 sterren). Frank Stol (Filmtotaal 3-11-’21: 'geen totale mislukking (...) maar ook zeker niet de 'gamechanger' die ons zo …Lees verder

Over Chloé Zhao

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vegafi

Chloé Zhao, geboren als Zhao Ting (Chinees: 趙婷) (Peking, 31 maart 1982), is een Chinees-Amerikaanse filmregisseuse en scenarioschrijfster. In 2021 won ze met de dramafilm Nomadland de Oscar voor beste film en beste regie.

Biografie

Chloé Zhao werd in 1982 in Peking (China) geboren als Zhao Ting. Haar vader, Zhao Yuji, was de algemeen directeur van een staalbedrijf van de Chinese overheid. Haar ouders scheidden, waarna haar vader hertrouwde met actrice Song Dandan. Ze studeerde aan een kostschool in Londen en verhuisde later naar Los Angeles, waar ze haar high school-studies afrondde. Ze behaalde een bachelor in politieke wetenschappen aan Mount Holyoke College in Hampshire County (Massachusetts) alvorens zich aan te sluiten bij de Tisch School of the Arts, de filmschool van New York University.

Carrière

Zhao begon haar carrière in 2008 met h…Lees verder op Wikipedia