Boek
Nederlands

De vermisten van Maneschijn

Christelle Dabos (auteur), Eef Gratama (vertaler)
+1
De vermisten van Maneschijn
×
De vermisten van Maneschijn De vermisten van Maneschijn
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Ophelia keert terug in De vermisten van Maneschijn, het tweede deel van De spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Na de gebeurtenissen in De ijzige verloofde wil Ophelia niets liever dan een rustig en teruggetrokken bestaan leiden. Maar haar leven op de vijandige ark Pool is meer in gevaar dan ooit… Als verloofde van de afstandelijke en raadselachtige Thorn zijn alle ogen op Ophelia gericht.
Titel
De vermisten van Maneschijn
Auteur
Christelle Dabos
Vertaler
Eef Gratama
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les disparus du Clairdelune
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
579 p.
ISBN
9789024587247 (hardback)

Besprekingen

De vermisten van Maneschijn

Dit is het tweede deel uit de Franse succesreeks van Cristelle Dabos. Er wordt gestart met een korte terugblik op het eerste boek. Anders lijkt het heel moeilijk (of bijna onmogelijk) om dit verhaal te kunnen volgen. Het hele boek lijkt op een kluwen wol dat dringend ontward moet worden. Overal zijn er linken tussen personages en gebeurtenissen. En hierdoor zijn bijna alle intriges gelinkt aan elkaar. In deze ingewikkelde wereld, Dabos' magische wereld van familiearken, vinden we Ophelia en Thorn terug. Ze zijn nog niet met elkaar getrouwd, maar leren elkaar langzaamaan beter kennen. Wanneer vooraanstaande personen van het familiefeest Faroek verdwijnen, beveelt hij Ophelia om op onderzoek uit te gaan.In dit boek komen voornamelijk personages uit het eerste deel voor. Hierdoor leer je hen, en de onderlinge verwantschappen, nog beter kennen. Maar dit tweede deel doet voor mij wat veel tweede delen vaak doen: veel tijd nemen om tot de essentie te komen. Het is ster…Lees verder

Over Christelle Dabos

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Publicity photo

Christelle Dabos (Côte d'Azur, Frankrijk, 1980) is een Franse schrijfster, die woont en werkt in het Belgische La Louvière.

Biografie

Christelle Dabos groeide op in Nice, in een gezin waar iedereen, behalve zijzelf, muzikant was: haar vader is klarinettist – en tevens assistent-directeur van het conservatorium –, haar moeder harpiste, haar broer pianist en haar zus fluitiste. Zelf probeerde ze zonder succes verschillende opleidingen, vooraleer af te studeren als bibliothecaris. In 2005 trok ze naar België, maar slaagde er niet in om daar met haar diploma werk te vinden.

In de zomer van 2007 begon Dabos te schrijven en maakte een eerste versie van wat later haar debuut zou worden. Vlak daarna kreeg ze echter de diagnose kaakkanker. Tijdens de lange revalidatie (Dabos onderging verschillende zware operaties, waarbij een deel van haar kaak werd verwijderd en chirurgen een bottransplantatie uitvoerden) kon ze bijna niet meer …Lees verder op Wikipedia