Boek
Frans

S'adapter : roman

+1
S'adapter : roman
×
S'adapter : roman S'adapter : roman

S'adapter : roman

Genre:
Bij een gezin dat in de Franse Cévennen woont, blijkt het derde kind zwaar gehandicapt te zijn wat droefheid brengt maar ook de weerbaarheid van de gezinsleven op de proef stelt.
Titel
S'adapter : roman
Auteur
Clara Dupont-Monod
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Stock, 2021
170 p.
ISBN
9782234089549 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Gesitueerd in het strenge bergachtige decor van de Franse Cévennen speelt zich een gezinsdrama af wanneer blijkt dat het derde kind zwaar gehandicapt is. De auteur (1973 ) die met enige poëtische vrijheid het verhaal laat doen door de eeuwenoude stenen muren van de dorpsboerderij, observeert eerst de reacties van de oudste zoon. Hij vecht tegen de afkeer van de buitenwereld en ontwikkelt een onvoorwaardelijke zorg voor het weerloze kind. Zijn jongere zus voelt zich hierdoor tekort gedaan en gaat zich jaloers profileren door opstandig gedrag. Toch zal ze zich zoals de titel van de roman suggereert, schikken in de situatie. Een mooie, lichtelijk pathetische roman met lyrische natuurbeschrijvingen in een beeldende stijl en met een optimistische boodschap. Won de Prix Femina 2021, Prix Goncourt des lycéens 2021 en Prix Landerneau 2021 en werd genomineerd voor een aantal andere literaire prijzen.

Over Clara Dupont-Monod

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door G.Garitan

Clara Dupont-Monod (Parijs, 1973) is een Franse schrijfster en journaliste.

Biografie

Clara Dupont-Monod is een achternicht van Théodore Monod, een gerenommeerd natuurwetenschapper en humanist. Ze groeide op in een protestantse familie en is moeder van twee kinderen.

Opleiding

Ze genoot een literaire vorming. Ze volgde een op de universiteit voorbereidend literair specialisatiejaar aan het lyceum van Fénelon-Sainte-Marie te Parijs en haalde een licentie in de moderne literatuur aan de Sorbonne, waar ze het oude Frans ontdekte en erin doctoreerde. Dat oude Frans beïnvloedt in belangrijke mate haar literair werk.

Journalistiek

Tijdens de voorbereiding van haar doctoraatsproefschrift over Tristan en Isolde, ontmoette ze de directrice van het tijdschrift Cosmopolitan, waarvoor ze freelance ging werken. …Lees verder op Wikipedia