Abby en Harper zijn al een jaar een stel. Omdat Abby geen familie heeft nodigt Harper haar uit om de kerstdagen door te brengen bij haar ouders thuis. Onderweg bekent Harper dat ze hun relatie geheim heeft gehouden en ook dat niemand weet dat ze lesbisch is.
Titel
Happiest season / directed by Clea DuVall ; written by Clea DuVall [e.a.]
Regisseur
Clea DuVall
Acteur
Kristen Stewart Mackenzie Davis Alison Brie Aubrey Plaza Daniel Levy Victor Garber Mary Steenburgen
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2021
1 dvd-video
Speelduur
98 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609636970

Besprekingen

Romantische kerstkomedie van Clea DuVall (The intervention) met in de hoofdrollen Kristin Stewart (Lizzie; Charlie’s angels) en Mackenzie Davis (The turning; Tully) naast onder meer Mary Steenburgen en Alison Brie. Abby en Harper zijn al een jaar een stel. Omdat Abby geen familie heeft nodigt Harper haar uit om de kerstdagen door te brengen bij haar ouders thuis. Abby is van plan haar vriendin op kerstochtend ten huwelijk te vragen, maar onderweg in de auto moet Harper bekennen dat ze hun relatie geheim heeft gehouden en ook dat niemand weet dat ze lesbisch is. Tegen haar zin doet Abby zich voor als zielige ‘orphan friend’. Harper’s vader (Victor Gabor) voert campagne om burgemeester te worden en stelt hoge eisen aan zijn drie dochters. Durft Abby wel verder te gaan met Harper? Geholpen door hun vrienden moeten gaandeweg alle betrokkenen hun relaties en keuzes heroverwegen. Wilfred Takken (NRC 15-12-’20) noemt het een ‘charmante lesboromkom’. VPRO Cinema (vprogids.nl): ‘(…) fantastisc…Lees verder

Over Clea DuVall

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door greg2600

Clea Helen D'Etienne DuVall (Los Angeles, 25 september 1977) is een Amerikaanse actrice. Ze won in 2012 een Screen Actors Guild Award samen met de gehele cast van de historische dramafilm Argo. Eerder werd ze genomineerd voor onder meer een Satellite Award voor haar rol als Linda Kasabian in de televisiefilm Helter Skelter (2004). DuVall maakte in december 1996 haar acteerdebuut met een eenmalig rolletje in de televisieserie Dangerous Minds. Nog diezelfde maand was ze ook voor het eerst te zien op het witte doek, als Kelsey in de horror-thriller Little Witches.

Filmografie

*Exclusief 5+ televisiefilms

Televisieseries

*Exclusief eenmalige gastrollen

  • Better Call Saul - Dr. Lara Cruz (2015-2017, drie afleveringen)
  • American Horror Story - Wendy Peyser (2012-2013, vijf afleveri…Lees verder op Wikipedia