Dvd
Engels

Fantastic beasts and where to find them

David Yates (regisseur), Eddie Redmayne (acteur), Katherine Waterston (acteur)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De tovenaar Newt Scamander komt na een lange wereldreis aan in Amerika. Daar ontsnappen een aantal magische dieren uit zijn koffer waarna hij alles op alles moet zetten om te voorkomen dat gewone mensen de dieren zien.
Onderwerp
Fabeldieren, Magie
Titel
Fantastic beasts and where to find them
Regisseur
David Yates
Acteur
Eddie Redmayne Katherine Waterston Colin Farrell
Scenarist
J.K. Rowling
Componist
James Newton Howard 1951-
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
127 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051888227534

Besprekingen

Fantasyfilm, geïnspireerd op het boek uit 2001 van J.K. Rowling die zelf het scenario* schreef. Regisseur is David Yates, die ook de laatste vier Harry Potter-films regisseerde. In 1926 arriveert de Britse magi-zoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne) na een wereldreis in New York met een koffer vol magische wezens. Ongelukkigerwijs weet een aantal dieren te ontsnappen, waarna Newt naar hen op jacht moet, geholpen door bakker Jacob Kowalski, een 'dreuzel' en heks Tina Goldstein (Katherine Waterston). Ze krijgen te maken met fanatieke heksenjagers en duistere krachten. Newt schreef later het handboek 'Fabeldieren en waar ze te vinden' dat de leerlingen op Zweinstein bestuderen. De recensenten geven 3-4 sterren. Coen van Zwol (NRC 16-11-'16): '(...) Fantastic Beasts is een verademing. Een afwisselend komische, lugubere en ontroerende film, liefdevol gespeeld, rijk gestileerd en onvoorspelbaar tot de ontknoping, die vintage Harry Potter is. Xenofobie en racisme zijn Rowlings favoriete the…Lees verder

Over David Yates

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

David Yates (St. Helens (Merseyside), 1963) is een Britse filmregisseur en scenarioschrijver. Zijn films gaan onder andere over het typische leven in zijn geboortestreek, maar ook bijvoorbeeld over problemen met betrekking tot de integratie van immigranten.

Yates is wereldwijd vooral bekend door zijn regie van de vijfde en zesde Harry Potter-film. Yates werd eveneens gevraagd voor de regie van de laatste twee films, de verfilming van Harry Potter and the Deathly Hallows part I en part II. Het eerste deel hiervan verscheen op 17 november 2010 in de zalen, het tweede in juli 2011. Na het grote succes van de Harry Potter-films werd in november 2016 bekend dat Yates de volledige serie Fantastic Beasts and Where to Find Them mocht gaan regisseren. De serie zal bestaan uit 5 films waarvan de eerste uitkwam op 17 november 2016. De serie speelt zich af in de wereld van Harry Potter, enkele decennia voordat de normale Harry Potter-serie begon.

Lees verder op Wikipedia