Boek
Nederlands
Allerlei wetenswaardigheden over het gedrag van baby's.
Onderwerp
Baby's
Titel
Baby's
Auteur
Desmond Morris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Babywatching
Editie
17
Uitgever
Utrecht: Spectrum, 2009
160 p.
ISBN
9789000342587 (paperback)

Besprekingen

In dit boek wordt op een heel originele, ook komische, wijze uitleg gegeven over het gedrag van baby's rondom de geboorte en over gewoontes en gebruiken; bovendien wordt er antwoord gegeven op de meest daarover gestelde vragen. Van veel algemene gebruiken wordt de oorsprong beschreven. De bekende auteur heeft een uitgebreide studie gemaakt over het gedrag van mens, dier en nu ook over baby's. Dunne schreefloze letter, die het lezen ietwat vermoeiend maakt; geen illustraties. Bijna alle onderwerpen komen in 58 korte items aan de orde. Achterin bevindt zich een trefwoordenregister. Een leuk naslagwerk voor ieder die met baby's te maken heeft.

Over Desmond Morris

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Eric Koch / Anefo

Desmond John Morris (Purton (Wiltshire), 24 januari 1928) is een Engelse zoöloog, publicist, kunstschilder, tv-presentator en tv-programmamaker.

Levensloop

Al op jeugdige leeftijd had hij een levendige belangstelling voor de natuur en voor moderne beeldende kunst, met name voor het surrealisme. Hij begon een serieuze loopbaan als schilder en studeerde tegelijkertijd zoölogie in Birmingham. Zijn doctoraal behaalde hij vervolgens aan de Universiteit van Oxford waar hij onder leiding van Niko Tinbergen werkte aan een onderzoek naar het voortplantingsgedrag van stekelbaarzen.

Vanaf 1956 was Morris bij Granada Television verantwoordelijk voor de televisieserie Zoo Time. In dezelfde periode onderzocht hij het talent van chimpansees om schilderijen te maken. Het leidde tot enkele exposities.

Hij was van 1959 tot 1967 hoofd van de afdeling Zoogdieren in de dierentuin van Londen (London Zoo) en publiceerde zowel weten…Lees verder op Wikipedia