Boek
Nederlands

Bloemen voor moeder Pluis

Dick Bruna (auteur)
+1
Bloemen voor moeder Pluis
×
Bloemen voor moeder Pluis Bloemen voor moeder Pluis

Bloemen voor moeder Pluis

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje en moeder Pluis wandelen samen door het park. Moeder Pluis is dol op bloemen en leert Nijntje alle soorten die ze tegenkomen. Als verrassing besluit Nijntje zaadjes te planten, die ze goed verzorgt. Klein, hardkartonnen, in vorm gesneden prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Bloemen
Titel
Bloemen voor moeder Pluis
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2019
[12] p. : ill.
ISBN
9789056477899 (hardback)

Besprekingen

Nijntje en moeder Pluis wandelen in het park, waar ze de mooiste bloemen zien. Nijntjes moeder is dol op bloemen. Als verrassing plant Nijntje zaadjes, geeft ze water en verrast haar moeder met een prachtige bos bloemen. Moeder vertelt Nijntje de namen van verschillende bloemen, zoals de roos, de zonnebloem en de narcis. Ook leert Nijntje over fruitbomen en hun bloesems, en met haar de jonge lezer. Dit kartonboekje op klein formaat is deels in de vorm van Nijntje gesneden. De uitstekende ronde vormen aan de zijkant van de stevige kartonnen pagina’s maakt dat ze eenvoudig zijn om te slaan door kleine handjes. Het compacte verhaal beslaat twaalf pagina’s met elk maximaal twee regels tekst, waarbij het lopende verhaal en de leerzame tekst over bloemen mooi in elkaar overlopen. Vrolijk en stevig kartonboekje dat bij dreumesen en peuters zeker in de smaak zal vallen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te wo…Lees verder op Wikipedia