Makkelijk lezen
Nederlands

Lichter dan ik : in makkelijke taal

Dido Michielsen (auteur), Jet Doedel (bewerker)
Een Indonesisch meisje wil niet worden uitgehuwelijkt en gaat bij een Nederlandse kapitein wonen. Hoewel ze kinderen krijgen verlaat hij haar. Hoe moet het nu verder met haar en haar kinderen? Verhaal in makkelijke woorden en korte zinnen.
Extra onderwerp
Nederlands leren ; niveau 2
Titel
Lichter dan ik : in makkelijke taal
Auteur
Dido Michielsen
Bewerker
Jet Doedel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2021
100 p.
ISBN
9789086965724 (paperback)
TPL Leesboeken

Besprekingen

Piranti woont op het eiland Java in Indonesië. Ze leeft een bijzonder leven. Als ze zestien is, wil haar moeder haar uithuwelijken. Piranti wil dat zelf niet en ze verlaat het huis om bij de Hollandse kapitein Gey te gaan wonen. Met Isha geeft kapitein Gey haar een andere naam. Hij zorgt goed voor. Plotseling gaat Gey echter terug naar Nederland om er een andere vrouw te huwen. Hij laat Isha en hun beide kinderen, Pauline en Louisa, achter. Gelukkig zijn er Arnold en Lot, die hen in huis nemen. Ze werkt in hun gezin als verzorgster. Maar de kinderen mogen niet weten dat Isha hun moeder is. Als Louisa en Pauline naar een klooster gestuurd worden voor hun opvoeding, verliest ze haar kinderen uit het oog. Ze gaat naar hen op zoek. Isha wil dat haar kinderen de waarheid kennen. Haar vriendin Tjanting kan schrijven en schrijft het levensverhaal van Isha op. Uitgave in de serie leeslicht, waarin kwalitatieve boeken voor volwassenen in eenvoudige taal worden uitgebracht. Het boek is een bewe…Lees verder

Over Dido Michielsen

Dido Michielsen (Amersfoort, 1957) is een Nederlands schrijfster. Ze schreef diverse non-fictie boeken, waaronder biografische werken. In 2019 verscheen haar debuutroman 'Lichter dan ik'. Michielsen won de Nederlandse Boekhandelsprijs in 2020. Michielsen stamt af van een njai, de bijvrouw van een Hollandse man in Indië. Ze is getrouwd met Auke Kok en heeft twee dochters.

Bibliografie (selectie)

  • 2005: Uit elkaar. Een leven na de scheiding. Met een voorwoord door Yvonne Kroonenberg.
  • 2005: Dochters van ver
  • 2013: Moscow Times. Het Russische avontuur van Derk Sauer (geschreven samen met Ellen Verbeek)
  • 2015: De redding van de familie Van Cleeff
  • 2019: Lichter dan ik

Suggesties