Boek
Nederlands

Dina is terug!

Do Van Ranst (auteur)
+1
Dina is terug!
×
Dina is terug! Dina is terug!

Dina is terug!

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De eigenzinnige Dina (12, ik-figuur) vertelt over haar passie voor toneel, haar pogingen om wel of juist niet op haar grote zus te lijken en over haar vriendschap (en ruzies) met Marlowies, Martijn en Senne. Vanaf ca. 10 jaar.
Bevat
Titel
Dina is terug!
Auteur
Do Van Ranst
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2013
584 p.
ISBN
9789059084780 (paperback)

Besprekingen

De 12-jarige Dina (ik-figuur) is dol op toneel. In deze bundeling van drie eerder verschenen verhalen 'Verre vrienden en een vlek' (2010), 'Boze buren en bikini's' (2011) en 'Tranen van stroop en theater' (2012) en een vierde, nieuw verhaal 'Gedoe, gedonder en een wonder' vertelt de eigenzinnige Dina over haar passie voor toneel, haar pogingen om wel of juist niet op haar grote zus (die ook toneelspeelt) te lijken en over haar vriendschap (en ruzies) met Marlowies, Martijn en Senne. Humoristische verhalen over dromen en teleurstellingen, jaloezie en bewondering, toneelspelen en jezelf zijn. De verhalen volgen elkaar chronologisch op. Ze zijn ingedeeld in korte, overzichtelijke hoofdstukken. De gevoelens van Dina zijn heel beeldend beschrijven. Het boek bevat mooie, originele vergelijkingen. Een aantrekkelijk omslag met glitterelementen. In 2008 verscheen een bundeling van de eerdere boeken over Dina, 'Dit is Dina'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Do Van Ranst

Do Van Ranst (Dendermonde, 13 juli 1974) is een Vlaams auteur van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Van Ranst debuteerde in 1999 met Boomhuttentijd, een verhaal over zelfmoord, rouw en verdriet. Later volgde Zeven zinnen en een zoen, een speels verhaal over een jong meisje dat voor de eerste keer moet zoenen op de planken. Het succesrijke boek kreeg twee vervolgen: Een pruik en paarse lippen en Hoge hakken en een hoed.

Mijn bed is een boot gaat over een jongen die met zijn moeder de dood van zijn vader verwerkt. Een boek ook over thuiskomen en het verleden af en toe vergeten. In Mijn hondenjongen, dat bekroond werd door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, staat verliefdheid centraal.

Met zijn manuscript Mijn vader zegt dat we levens redden won Van Ranst de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek 2004. Het is een verhaal in een ongewoon decor over jonge mensen in een huis in…Lees verder op Wikipedia