Boek
Nederlands

De kat met de hoed komt terug

Dr. Seuss (auteur)
+1
De kat met de hoed komt terug
×
De kat met de hoed komt terug De kat met de hoed komt terug

De kat met de hoed komt terug

De Kat met de Hoed maakt vlekken in huis; om de vlekken op te ruimen haalt hij uit zijn hoed een Hoedenpoes. Verhaal op rijm. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 5
Titel
De kat met de hoed komt terug
Auteur
Dr. Seuss
Taal
Nederlands
Uitgever
Gottmer/Becht Haarlem, 2004
65p
ISBN
90-257-3993-8

Besprekingen

In een serie 'Zelfleesboeken' van de Kat met de Hoed een boek dat gericht is kinderen die een tot twee jaar leesonderwijs achter de rug hebben. Wanneer twee kinderen sneeuw ruimen, komt de Kat met de Hoed weer langs die een bad komt nemen. Hij maakt overal vlekken, die niet meer weg te krijgen zijn. Als hulp haalt hij uit zijn hoed Hoedenpoes A, die uit zijn hoed Hoedenpoes B te voorschijn laat komen. Wanneer ten slotte Hoedenpoes Z verschijnt, verdwijnen de vlekken. Steeds over twee pagina's staat een pentekening, die een karikaturale indruk geeft. De tekeningen zijn gedrukt in drie kleuren (rood, blauw en zwart). De teksten staan in de tekeningen en hebben een eenvoudige rijmvorm, aabbcc, waarbij het aantal en de lengte van de zinnen wisselend zijn. Het is opvallend dat slechts een van de kinderen een naam heeft (Saar), omdat het begin van het verhaal vanuit het ik-perspectief geschreven is. Een aardig verhaal dat goed zelf te lezen is door beginnende lezers vanaf ca. 7 jaar.

Over Dr. Seuss

Dr. Seuss (pseudoniem van Theodor Seuss Geisel; Springfield, 2 maart 1904 – San Diego, 24 september 1991) was een Amerikaans kinderboekenschrijver, dichter, en tekenaar. Hij publiceerde in zijn leven in totaal meer dan 60 boeken. Tot zijn bekendste werken behoren De kat met de hoed (The Cat in the Hat), Horton Hears a Who!(Slurfje past op het ei)(naam 1e Nederlandse versie) en How the Grinch Stole Christmas. Behalve onder de naam Dr. Seuss schreef hij ook onder de pseudoniemen Theo LeSieg en, in een enkel geval, Rosetta Stone. Seuss werkte tevens als tekenaar voor reclamecampagnes van onder andere Flit en Standard Oil.

Zijn kinderboeken zijn tot op de dag van vandaag populair in de Verenigde Staten en andere landen, en zijn meerdere malen bewerkt voor film en televisie. Zijn verjaardag 2 maart is inmiddels de dag voor het jaarlijkse Read Across America-evenement.

BiografieLees verder op Wikipedia