Dvd
Nederlands

Dribbels wonderlijke kerstfeest

Eric Hill (naar het werk van)

Dribbels wonderlijke kerstfeest

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Titel
Dribbels wonderlijke kerstfeest / gebaseerd op de boeken van Eric Hill
Naar het werk van
Eric Hill
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Memphis Belle, 2004
1 dvd-video
Speelduur
30 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Frans
ISBN
90-515-9296-5 9789051592962

Besprekingen

Halfuur durend animatie avontuur uit 1995 van het bekende hondje Dribbel, naar de boeken van Eric Hill. Dribbel en zijn vriendjes komen twee rendieren tegen die om hulp vragen, want de slee van de kerstman is verdwenen. Samen met zijn vriendjes (andere dieren) gaat Dribbel op zoek. Als ze inderdaad de slee terugvinden, mag hij mee voor een ritje. De tekenfilm is eenvoudig van opzet, helder van kleur en vooral gericht op peuters en kleuters.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.