Boek
Nederlands

Keet met bubbels

Femke Dekker (auteur), Marieke Nelissen (illustrator)
+1
Keet met bubbels
×
Keet met bubbels Keet met bubbels
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Heksje Luna maakt toversop. Binnen de kortste keren komen er prachtige bellen tevoorschijn. Maar dan ineens vliegt een van de heksen in een toverbel weg. Hoe krijgen ze haar terug? Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Magie, Heksen
Titel
Keet met bubbels
Auteur
Femke Dekker
Illustrator
Marieke Nelissen
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2015
108 p. : ill.
ISBN
9789025761424 (hardback)

Besprekingen

Vier heksenvriendinnen wonen samen in een oud huis op een hoge heuvel. Op een dag heeft Luna, een van de vriendinnen, zin om toversop te maken. Ze gooit er toverthee in en zelfs muziekinstrumenten. Binnen de kortste keren komen er prachtige bellen tevoorschijn, waar ook de andere heksen van genieten. Maar dan ineens vliegt een van de heksen in een toverbel weg. Hoe krijgen ze haar terug? Het verhaal in dit boekje komt langzaam op gang omdat eerst alle vier de heksen worden voorgesteld. Daarna wordt het grappig en spannend. De zinnen zijn kort en daardoor op beginnende lezers afgestemd. Wat dit boek helemaal af maakt, zijn de illustraties. Ze doen denken aan de afbeeldingen uit de boeken van Pipi Langkous. Ze zijn kleurrijk en ook nog eens grappig. De heksenbenen op het omslag lijken in de verte zelfs ook een beetje op de benen van Pipi. Tweede boekje in de reeks 'Verhalen uit De Heksenkeet'*. Prima leesboekje voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Verhalen uit de Heksenkeet. Keet met bubbels

Prettig verhaal met vier heksen in de hoofdrol: Sybil, Luna, Stella en Lidwien. Ze wonen samen op een hoge berg in de 'Heksenkeet'. In dit tweede boekje uit de reeks maakt Luna een grote tobbe vol toversop. Als ze een tuba in het sopje doppen, kunnen ze extra grote bubbels maken. Dit vinden ze heel leuk en alles verloopt prima tot ... Luna in één van de bellen terechtkomt en wegvliegt door de lucht! Kunnen haar vriendinnen haar redden?

Het boek is prachtig en rijkelijk geïllustreerd. Aangezien de heksen nog eens kort voorgesteld worden, kunnen de lezertjes makkelijk volgen zonder het eerste deel gelezen te hebben. Het is best af en toe hilarisch, maar het verhaal is toch iets te langdradig voor de doelgroep. Extraatje: achteraan kan je lezen hoe je zelf superbubbels kan maken.


Over Femke Dekker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door McSmit

Femke Pauline (Femke) Dekker (Leiden, 11 juli 1979) is een Nederlands roeister. Ze vertegenwoordigde Nederland roeiend driemaal op de Olympische Spelen, stelde zich in London 2012 tijden de Olympische Spelen kandidaat voor de IOC Atletencommissie en roeiden diverse internationale wedstrijden op verschillende roeidisciplines.

Biografie

Dekker groeide op in een sportief gezin. Op 12-jarige leeftijd verhuist ze naar de Oude Rijn en kwam vanwege een buurjongen, die aan roeien deed, in aanraking met deze sport bij Die Leythe. Haar eerste succes behaalde ze in 1995 met het behalen van brons op het Junioren WK in de dubbel twee. Daarop volgde in 1996 het winnen van het WK junioren in de dubbel vier. Haar laatste jaar als Junior behaalde ze een vijfde plaats in de skiff. In 1998 won ze een bronzen medaille bij de neo-senioren met de skiff.

In 2000 maakte Dekker haar olympische debuut op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney in de…Lees verder op Wikipedia