Boek
Nederlands

Stoffige streken

Femke Dekker (auteur), Marieke Nelissen (illustrator)
+1
Stoffige streken
×
Stoffige streken Stoffige streken
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hondje Troela wordt opgezogen in de stofzuiger van heks Stella. Troela zit muurvast! Kan Stella haar weer uit de stofzuiger krijgen? Gelukkig krijgt ze hulp van haar vriendinnen uit de Heksenkeet. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Heksen, Magie
Titel
Stoffige streken
Auteur
Femke Dekker
Illustrator
Marieke Nelissen
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2017
108 p. : ill.
ISBN
9789025766535 (hardback)

Besprekingen

Heks Stella zit lekker in bad. Ondertussen rent haar hondje Troela in de woonkamer wild achter Fladder de vleermuis aan. Wanneer Stella gaat kijken, ziet ze een enorme troep: er liggen kapotte vazen en gebroken flesjes op de grond en de gordijnen zijn aan flarden gescheurd. Stella pakt de stofzuiger en gaat meteen aan de slag. Maar al snel is de stofzuiger verstopt. Stella heeft Troela opgezogen! Hoe krijgt ze het hondje er weer uit? Gelukkig komen haar vriendinnen uit de Heksenkeet haar helpen. Een grappig, laagdrempelig verhaal over vier wat onnozele, gekke heksen. Het taalgebruik is eenvoudig en toegankelijk. De bladspiegel oogt rustig: er is veel witruimte en per regel is er één korte zin. De tekst is gedrukt in een duidelijke, schreefloze letter. In de eerste vijf hoofdstukken worden zowel de Heksenkeet als de vier heksen afzonderlijk geïntroduceerd. Aan het eind van het boekje staat een handleiding voor het maken van je eigen magische opbergdoos. Het verhaal is rijkelijk geïllus…Lees verder

Over Femke Dekker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door McSmit

Femke Pauline (Femke) Dekker (Leiden, 11 juli 1979) is een Nederlands roeister. Ze vertegenwoordigde Nederland roeiend driemaal op de Olympische Spelen, stelde zich in London 2012 tijden de Olympische Spelen kandidaat voor de IOC Atletencommissie en roeiden diverse internationale wedstrijden op verschillende roeidisciplines.

Biografie

Dekker groeide op in een sportief gezin. Op 12-jarige leeftijd verhuist ze naar de Oude Rijn en kwam vanwege een buurjongen, die aan roeien deed, in aanraking met deze sport bij Die Leythe. Haar eerste succes behaalde ze in 1995 met het behalen van brons op het Junioren WK in de dubbel twee. Daarop volgde in 1996 het winnen van het WK junioren in de dubbel vier. Haar laatste jaar als Junior behaalde ze een vijfde plaats in de skiff. In 1998 won ze een bronzen medaille bij de neo-senioren met de skiff.

In 2000 maakte Dekker haar olympische debuut op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney in de…Lees verder op Wikipedia