Titel
Unspoken
Regisseur
Fien Troch
Componist
Peter Van Laerhoven
Acteur
Emmanuelle Devos 1964- Bruno Todeschini
Taal
Frans
Uitgever
Cinéart, [2010]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2008
Speelduur
97 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414939023514
mooov

Besprekingen

'Unspoken' is de tweede speelfilm (uit 2008) van de Vlaamse Fien Troch, na 'Een ander zijn geluk'. In de hoofdrollen zien we Emmanuelle Devos en Bruno Todeschini als het echtpaar Grace en Lukas. Vier jaar geleden verdween hun toen 14-jarige dochter spoorloos. Ze praten nauwelijks meer over hun dochter, maar ze hebben hun verdriet niet verwerkt en leven langs elkaar heen. Mariska Graveland (Filmkrant juni '09): '(...) uiterst gestileerde film (...) Zo brengt Troch een verstikkend effect teweeg, die veel van de kijker vraagt maar ook goed past bij het isolement van de personages.' Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 11-6-'09) geeft 3 (van 5) sterren: '(...) De ingetogen emoties die Devos en Todeschini presenteren, laten dit huiselijke ongeluk diep binnen komen. Dat zorgt voor talloze aangrijpende momenten die zijn verpakt in een loodzwaar en soms wel erg traag drama.' Als extra interviews.

Over Fien Troch

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door che
(Please credit as "Petr Novák, Wikipedia" in case you use this outside Wikimedia projects.)

Fien Troch (Londerzeel, 1978) is een meermaals genomineerd en gelauwerd Vlaams filmregisseuse.

Fien Troch studeerde in 2000 af aan de Sint-Lukas Hogeschool te Brussel, waar ze ook doceert. Ze schreef en regisseerde een aantal korte films die de aandacht trokken. Haar eerste langspeelfilm, Een ander zijn geluk vertelt over de reacties in een dorp na een verkeersongeluk waarin een kind het leven laat. In 2006 maakte ze een theateruitstap met de regie van de slapstick Oei Klets, bewegingstheater voor de jeugd. Haar tweede langspeelfilm, het liefdesdrama Unspoken, over de plotse verdwijning van een jong meisje, ging in wereldpremière op het Internationaal filmfestival van Toronto, en werd ook vertoond op de festivals van San Sebastian en Gent. De film kwam in 2009 in de Vlaamse zalen.

In 2007 kreeg ze een Bronzen Leeuw voor een door haar geregisseerde reclamespot op het reclamefestival van Cannes. Actrice Emmanuelle Devos kreeg op het 26ste …Lees verder op Wikipedia