Boek
Nederlands

De familie Duistermuis

Geronimo Stilton (auteur), Lorenzo Chiavini (illustrator), Blasco Pisapia (illustrator)
Geronimo Stilton (ik-figuur) wordt door de aantrekkelijke vrouwtjesmuis Duifje Duistermuis meegenomen naar haar kasteel. Maar het kasteel is wel heel erg griezelig. Zal Geronimo er ooit weer weg komen? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Mysteries
Extra onderwerp
Verliefd zijn
Titel
De familie Duistermuis
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Lorenzo Chiavini Blasco Pisapia Chiara Sacchi
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il segreto della famiglia Tenebrax
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022 | Andere uitgaven
117 p. : ill.
ISBN
9789464290721 (hardback)

Besprekingen

De auteur Geronimo Stilton zit met een probleem: iedereen verwacht een nieuw boek van zijn hand, maar de inspiratie ontbreekt hem. Als hoofdpersoon in het muizenverhaal vertelt hij dan maar wat hem overkomt.

Door Duifje, een aanbidster, wordt hij meegesleept -- min of meer ontvoerd -- naar haar familie in het Schedelslot. Daar valt hij van de ene verrassing in de andere. Een vleesetende plant verslindt al bij het binnenrijden zijn mobieltje. In de keuken bereidt de kok een stoofpot met de vreemdste ingrediënten. Zelfs een toiletbezoek blijkt een gevaarlijke onderneming. Duifjes familieleden en het personeel van Schedelslot zijn allen vreemde wezens, zoals de tweeling die de ene grap na de andere bedenkt. Wanneer de notaris aankomt en het testament van professor F. Stijn wil voorlezen, duikt oom Stijn plots op en blijkt hij helemaal niet dood. Voor Geronimo is dit het 'moment suprême'. Eindelijk kan hij weer naar huis... met een nieuw verhaal.

Het boek nodigt minder gemot…Lees verder
Geronimo Stilton, schrijver van en hoofdpersoon uit dit verhaal, heeft geen inspiratie voor een nieuw boek. Op het moment dat de wanhoop toeslaat, wordt hij 'ontvoerd' door Duifje Duisternis, een aantrekkelijke maar ook mysterieuze muis, die zich met hem wil verloven. Ze troont hem mee naar haar griezelige familie, waar Geronimo huiveringwekkende avonturen beleeft. Herdruk van deel acht van de serie over een muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden en uitdrukkingen. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze sp…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties