Boek
Nederlands

De vijvervrouw en andere sprookjes

Godfried Bomans (auteur), Willemien Min (illustrator)

De vijvervrouw en andere sprookjes

Doelgroep:
Alle leeftijden
Genre:
Deze sprookjes leiden je het rijk binnen van koningen en koninginnen, van heksen en van geesten, van kabouters en griezelige tovenaars.
Titel
De vijvervrouw en andere sprookjes / Bomans, Godfried ; met tek. van Min, Willemien
Auteur
Godfried Bomans 1913-1971
Illustrator
Willemien Min
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 1996
208 p. : ill.
ISBN
90-00-03105-2

Besprekingen

Rondom de bekende, traditionele sprookjesthema's en -motieven zijn in dit boek 24 verhalen gebundeld. Voor kinderen die van sprookjes houden, is het een aantrekkelijke bundel in een heldere stijl. Mooie lay-out, ruime bladspiegel. De illustraties (zwart-wit-grijze potloodtekeningen) zijn sfeervol en passen er goed bij; mooie omslagtekening. Ouderen zullen zich vermaken met de kenmerkende Bomans-humor die je met name tussen de regels door leest. Mooi uitgegeven bundel voor liefhebbers vanaf ± 10 jaar.

Over Godfried Bomans

Godfried Jan Arnold Bomans (Den Haag, 2 maart 1913 – Bloemendaal, 22 december 1971) was een Nederlandse schrijver, columnist en mediapersoonlijkheid.

Bomans heeft meer dan 60 boeken en vele andere geschriften op zijn naam staan. Hij heeft tijdens zijn leven weinig officiële erkenning gekregen, in ieder geval niet in de vorm van een literaire prijs.

Godfried Bomans werd bij het grote publiek vooral populair door zijn roman Erik of het klein insectenboek (tien drukken in het verschijningsjaar 1941) en na de Tweede Wereldoorlog met de strip Pa Pinkelman in de Volkskrant en weer wat later met zijn columns op de voorpagina van die krant, zijn stukken in Elsevier en zijn radio- en tv-optredens. In oktober 2000 schonk de weduwe van Godfried Bomans zijn archief aan het Nederlands Letterkundig Museum.

Bomans was een groot kenner van het werk van Charles Dickens. Hij speelde een belangrijke rol bij het tot stand komen van de vertaling i…Lees verder op Wikipedia