Boek
Nederlands

De levensloop van een honingbij

Grace Jones (auteur)
+1
De levensloop van een honingbij
×
De levensloop van een honingbij De levensloop van een honingbij

De levensloop van een honingbij

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hoe groeit een eitje uit tot een honingbij? Lees van alles over de ontwikkeling en het leven van een honingbij. Ook wat voor soorten bijen er zijn. Met veel grote foto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.
Onderwerp
Bijen
Titel
De levensloop van een honingbij
Auteur
Grace Jones 1990-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Honey bee
Uitgever
Etten-Leur: Corona Schoolsupport, © 2020
24 p. : ill.
ISBN
9789463416726 (hardback)

Besprekingen

Deze uitgave over de levensloop van bijen maakt deel uit van de reeks ‘Uit een ei!*’. Het begint met de uitleg van wat een levensloop precies is. Op pagina’s in veelal zachtgele tinten die aan honing doen denken, wordt uitgelegd hoe een bij groeit. Het begint met het eitje, en volgt daarna het proces van larve naar bij. Ook de soorten bijen komen aan bod. In simpele bewoordingen wordt alles uitgelegd, geïllustreerd met kleurenfoto’s waarbij pijltjes soms specifiek en duidelijk aangeven wat er te zien is. Afgesloten wordt met enkele weetjes over o.a. het grootste bijennest ter wereld en de grootste bijensoort. Daarna volgt een samenvatting van de levensloop, en een oproep om zelf buiten bijen te zoeken. Daarbij wel de waarschuwing ze met rust te laten omdat ze kunnen steken. Op de laatste pagina staan een beknopte woordenlijst, register en tips voor meer informatie. Minpuntje is dat wel wordt verteld wat een werkster en een koningin doen, maar niet wat de functie van een dar in een nes…Lees verder

Over Grace Jones

Grace Beverly Jones (Spanish Town, 19 mei 1948), is een Jamaicaans model, zangeres en actrice.

Biografie

Jones' ouders, Marjorie Jones en dominee en politicus Robert W. Jones, verhuisden in 1965 samen met Grace en haar tweelingbroer Christian van Jamaica naar Syracuse in de Amerikaanse staat New York. Voor ze begon te werken als model studeerde Jones theater aan het Onondaga Community College.

Toen ze begin twintig was verhuisde Jones naar Parijs waar ze beroemd en berucht werd door in disco's en op feestjes topless te verschijnen in gezelschap van Jerry Hall, de toenmalige vriendin van Mick Jagger. Tijdens een feest in een restaurant werd ze ontdekt door een platenproducer toen ze zich op de tonen van Dirty Ol' Man van The Three Degrees dansend op een tafel begaf.

Er werden drie singles uitgebracht – I Need A Man, Sorry en That's The Trouble – en in 1977 verscheen haar tamelijk s…Lees verder op Wikipedia