Boek
Nederlands

De levensloop van een kikker

Grace Jones (auteur)
+1
De levensloop van een kikker
×
De levensloop van een kikker De levensloop van een kikker

De levensloop van een kikker

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hoe groeit een eitje uit tot een kikker? Lees van alles over de ontwikkeling en het leven van een kikker. Ook wat voor soorten kikkers er zijn. Met veel grote foto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.
Onderwerp
Kikkers
Titel
De levensloop van een kikker
Auteur
Grace Jones 1990-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Life cycle of a frog
Uitgever
Etten-Leur: Corona Schoolsupport, © 2020
24 p. : ill.
ISBN
9789463416733 (hardback)

Besprekingen

In dit deel van de reeks ‘Uit een ei!’* wordt de geboorte en levensloop van de kikker gevolgd. De kikker is een amfibie en legt haar eitjes in zoet water. Na een week of twee komen er allemaal kikkervisjes tevoorschijn, die vooral algen eten. Het kikkervisje groeit en verandert uiteindelijk in een kikkertje. Deze uitleg is verdeeld over negen hoofdstukken van een dubbele bladzijde. Daarna is er aandacht voor o.a. soorten kikkers, wat en hoe ze eten en kikkerkampioenen, zoals welke kikker springt het hoogste. Tot slot staat de levensloop in een handig foto-overzicht. Het opvallendste in deze uitgave zijn de fraaie scherpe kleurenfoto's van kikkers, veelal in hun natuurlijke omgeving. Korte bijschriften staan op gekleurde etiketten in of bij de foto's. Uitleg staat in korte teksten van enkele, niet al te lange zinnen en in een grote letter. Aanwezig zijn ook nog een zoekopdracht, uitleg van enkele moeilijke woorden, een register en de rubriek ‘Meer weten’. Goed te gebruiken ter kennism…Lees verder

Over Grace Jones

Grace Beverly Jones (Spanish Town, 19 mei 1948), is een Jamaicaans model, zangeres en actrice.

Biografie

Jones' ouders, Marjorie Jones en dominee en politicus Robert W. Jones, verhuisden in 1965 samen met Grace en haar tweelingbroer Christian van Jamaica naar Syracuse in de Amerikaanse staat New York. Voor ze begon te werken als model studeerde Jones theater aan het Onondaga Community College.

Toen ze begin twintig was verhuisde Jones naar Parijs waar ze beroemd en berucht werd door in disco's en op feestjes topless te verschijnen in gezelschap van Jerry Hall, de toenmalige vriendin van Mick Jagger. Tijdens een feest in een restaurant werd ze ontdekt door een platenproducer toen ze zich op de tonen van Dirty Ol' Man van The Three Degrees dansend op een tafel begaf.

Er werden drie singles uitgebracht – I Need A Man, Sorry en That's The Trouble – en in 1977 verscheen haar tamelijk s…Lees verder op Wikipedia