Boek
Nederlands

De levensloop van een kip

Grace Jones (auteur)
+1
De levensloop van een kip
×
De levensloop van een kip De levensloop van een kip

De levensloop van een kip

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hoe groeit een ei uit tot een kip? Lees van alles over het leven van een kip. Ook wat voor soorten kippen er zijn. Met veel grote foto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.
Onderwerp
Kippen
Titel
De levensloop van een kip
Auteur
Grace Jones 1990-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Egg to chicken
Uitgever
Etten-Leur: Corona Schoolsupport, © 2020
24 p. : ill.
ISBN
9789463416719 (hardback)

Besprekingen

In dit deel van de reeks ‘Uit een ei!’* wordt de geboorte en levensloop van de kip gevolgd. De kip is een vogel, het vrouwtje ofwel de hen legt haar eieren in een nest. In elk ei zit een embryo dat uitgroeit tot een kuikentje. Na ongeveer drie weken komen ze uit het ei en dan duurt het niet lang mee voordat ze de wereld buiten het nest gaan verkennen. Na zo'n zeven maanden is het een volwassen kip. Deze uitleg is verdeeld over negen hoofdstukken van een dubbele bladzijde. Daarna is er aandacht voor o.a. soorten kippen, wat en hoe ze eten en kippenkampioenen, zoals welke kip de meeste eieren legt. Tot slot staat de levensloop in een handig foto-overzicht. Het opvallendste in deze uitgave zijn de fraaie scherpe kleurenfoto's van kippen, veelal in hun natuurlijke omgeving. Korte bijschriften staan op gekleurde etiketten in of bij de foto's. Uitleg staat in korte teksten van enkele, niet al te lange zinnen en in een grote letter. Aanwezig zijn ook nog een zoekopdracht, uitleg van enkele m…Lees verder

Over Grace Jones

Grace Beverly Jones (Spanish Town, 19 mei 1948), is een Jamaicaans model, zangeres en actrice.

Biografie

Jones' ouders, Marjorie Jones en dominee en politicus Robert W. Jones, verhuisden in 1965 samen met Grace en haar tweelingbroer Christian van Jamaica naar Syracuse in de Amerikaanse staat New York. Voor ze begon te werken als model studeerde Jones theater aan het Onondaga Community College.

Toen ze begin twintig was verhuisde Jones naar Parijs waar ze beroemd en berucht werd door in disco's en op feestjes topless te verschijnen in gezelschap van Jerry Hall, de toenmalige vriendin van Mick Jagger. Tijdens een feest in een restaurant werd ze ontdekt door een platenproducer toen ze zich op de tonen van Dirty Ol' Man van The Three Degrees dansend op een tafel begaf.

Er werden drie singles uitgebracht – I Need A Man, Sorry en That's The Trouble – en in 1977 verscheen haar tamelijk s…Lees verder op Wikipedia